Az EP-választás miatt szigorít a Facebook: ezeket tiltják

GettyImages-1585619138

A TikTokhoz hasonlóan több közösségimédia-platformon is szigorodnak a felhasználói szabályok a júniusi európai parlamenti választásokra készülve.

A Facebook, az Instagram, a Threads és a WhatsApp anyavállalata, a Meta is mindent megtesz a választások tisztasága érdekében – számolt be róla az Infostart. 

Gátat szabnak a megtévesztésnek

A valós idejű fenyegetésazonosítás és -csökkentés érdekében a Meta létrehoz egy választási műveleti központot, annak érdekében, hogy a 2024. júniusi európai parlamenti választásokon elkerülhető legyen a félretájékoztatás, kezelhetők és kiszűrhetők legyenek a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos kockázatok, továbbá gondoskodnak arról is, hogy az erőszakot népszerűsítő vagy a szavazásról álhíreket terjesztő tartalmakat minél előbb eltávolítsák az érintett közösségimédia-felületekről.

A Facebookon is szigorúan fellépnek azokkal szemben, akik a választásokkal kapcsolatos álhíreket közölnek
A Facebookon is szigorúan fellépnek azokkal szemben, akik a választásokkal kapcsolatos álhíreket közölnekCaroline Purser / Getty Images Hungary

A vállalat így szeretné elkerülni és leleplezni a titkos befolyásolási műveleteket, és kideríteni azt, hogy melyek az államilag ellenőrzött médiumok. A minél hatékonyabb munka érdekében a Meta számos területen együttműködik majd az Európai Tényellenőrzési Szabványok Hálózatával is.

A TikTok a választásokra való felkészülés során minden egyes uniós tagállam számára helyi nyelvű választási központokat hozott létre, és külön jelentéseket készített a titkos befolyásolási műveletekről.

Mind a Meta, mind a TikTok lépéseket tesz az AI által generált tartalmak megjelölésére és rangsorolására, valamint a digitálisan módosított média átláthatóságának fokozására.

Újabb internetes adathalászcsalás ütötte fel a fejét. Olvasd el az erről szóló cikkünket, hogy tudd, mikor kell óvatosnak lenned.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek