Figyelmeztet a katasztrófavédelem: milliós bírságot érhet, ha megszeged ezt a szabályt

GettyImages-1417836657

Komoly pénzbüntetés járhat érte, ha valaki nem tartja be a szabadtéri tűzvédelmi szabályokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a tűzvédelmi szabályok betartását kéri: ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, a nádas és a tarló, a kerti munkálatok során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos.

Húszezertől akár hárommillió forintig terjedő bírságot kaphat az, aki megszegi a tűzvédelmi előírásokat – figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hozzátéve: a tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Az MTI tájékoztatása szerint idén már 1387 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat, a leégett terület pedig meghaladja a 7,5 millió négyzetmétert.

Elég egyetlen szikra vagy hőforrás egy tűz kialakulásához, ami miatt komoly bírságot szabhatnak ki
Elég egyetlen szikra vagy hőforrás egy tűz kialakulásához, ami miatt komoly bírságot szabhatnak kiVitalii Petrushenko / Getty Images Hungary

Hasznos tudni, hogy kora tavasszal már a legkisebb szikra vagy hőforrás is elég a hatalmas tüzek kialakulásához, ezért az OKF a tűzvédelmi szabályok betartását kéri. Ellenkező esetben nagyon megüthetjük a bokánkat, ugyanis a tűzvédelmi előírások megszegéséért járó bírságot az okozott kár és a veszély mértékétől függően szabják ki, gondatlanságunk így akár hárommillió forintunkba is fájhat.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek