Postai kifizetések csúsztak meghibásodás miatt: tömegeket érint

GettyImages-1169621701

Egy szoftverfrissítés mind az utánvételes kifizetések teljesítésében, mind pedig a posta weboldalára történő belépésben fennakadásokat, leállást okozott.

Többen tapasztalhatták, hogy május 9-én és 10-én nem kapták meg a feladott csomagjuk után járó utánvételi díjat. Ennek oka az volt, hogy május 9-én nem sikerült egy szoftverfrissítést végrehajtani – derül ki az Index írásából. Ezeket a kifizetéseket a Magyar Posta a holnapi nap során teljesíti.

A leállás a belépést is érintette 

A frissítést ma sikeresen végrehajtották, ám az üzembe helyezés ideje alatt egyesek sikertelenül próbálhattak belépni a posta weboldalára 9:46 és 14:45 között. Háromnegyed háromra azonban sikerült a hibát kijavítani, így azóta a belépés zavartalan. A posta közleményében kiemelte: a mai fennakadások az utánvételes összegek utalását nem érintették.

Sokan hiába várták a pénzüket a postai leállás miatt
Sokan hiába várták a pénzüket a postai leállás miattRóka László / MTI

Jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

A tervek szerint a postákon is bevezetik majd az ingyenes készpénzfelvételt. Ahogy azt korábban a Dívány is megírta: a Magyar Közlönyben megjelent törvény értelmében a postákon is lehetőség fog nyílni az ingyenes készpénzfelvételre. Bár a parlament már elfogadta a javaslatot, és kihirdette a törvényt, a rendelkezés csak 2025-től lesz hatályos, így várnunk kell a jövő évig, hogy igénybe vehessük az új szolgáltatást.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek