Ha ilyen okoseszközöd van, hamarosan használhatatlanná válik

GettyImages-1387110783
Olvasási idő kb. 2 perc

Korábban a telefon hívások fogadására és kezdeményezésére szolgált, az óra pedig a pontos időt mutatta. Ezek mára már nem csak, hogy okos eszközökökké váltak, de olyanok is vannak köztük, amelyek lassan elavulttá válnak.

A Samsung arról tájékoztatja ügyfeleit, hogy idén ősztől kezdődően

három lépésben megszünteti a Tizen operációs rendszerrel futó okosóráinak szoftveres támogatását.

Ennyi mindenre jó az okosóra

Az okostelefonhoz Bluetoothon keresztül kapcsolódó okosórán nem csak a beépített érzékelőkkel mért pulzusszámunkat vagy a napi elégetett kalóriamennyiségünket és egyéb, testünkkel kapcsolatos statisztikákat tanulmányozhatunk, de típustól függően hívásot kezdeményezhetük illetve fogadhatunk, elolvashatjuk üzeneteinket, sőt, még akár fizethetünk is azokkal. Ezeknek az eszközöknek is szükségük van a szoftveres háttértámogatásra, és a Samsung ettől foszt meg egyes típusokat a közeljövőben.

Pedig ezzel az okoseszközzel akár a bankkártya is kiváltható
Pedig ezzel az okoseszközzel akár a bankkártya is kiválthatómartin-dm / Getty Images Hungary

Fokozatosan veszít felhasználhatóságából ez az okoseszköz

Az első drasztikus változás szeptember 30-án következik majd be a Tizen rednszerrel eladott okoseszközök használóinak életében, ekkortól nem lehet majd többé fizetős tartalmakat venni az órákhoz.  

A második lépés nagyjából egy év múlva, 2025. május 31-től várható. Ekkortól már az ingyenes tartalmakat sem tudják majd a Tizen operációs rendszerű órák használói letölteni és az eszközhöz tartozó szolgáltatásokat is leállítják a Galaxy Store Saját alkalmazások menüjének kivételével. 

A végső lépés 2025. szeptember 30-án következi. Ekkortól már sem az ingyenes, sem a korábban megvásárolt tartalmakat nem lehet már majd újratelepíteni az eszközre.

Még van idő váltani

A 2024 őszén induló intézkedés somagról a cég értesíti viselhető eszközeinek tulajdonosait. Az utolsó Tizen-rendszerű 4 éve került a piacra a cégtől. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek