A te családodat is veszélyezteti ez az egyre romló helyzet

GettyImages-1241899100

„A Földet nem nagyszüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – már szinte unalmas David Brower aktivista figyelmeztetése, pedig nem lehet eleget hangsúlyozni. Most kézzelfogható bizonyítékát látjuk a vésznek: a globális felmelegedésben halálos iramban haladva előbb újra, majd pedig ismét megdőlt a valaha mért globális átlaghőmérséklet rekordja.

A globális hőmérsékleti rekord e hét hétfőn megdőlt. Kedden meg a hétfői. Szerdán pedig a keddi meleg fennmaradt.

Ugyan a regisztrált adatok csak 70-80 évre tekintenek vissza, a tudósok, korábbi kutatási eredményeik értelmében, egyetértenek abban, hogy legalább az elmúlt 100 000 évre nézve volt Földünkön a legmelegebb ezen a héten hétfőn. Az Egyesült Államok Nemzeti Környezeti Előrejelzési Központjának méréseit az Európai Unió Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálata is megerősítette, miszerint a hétfőn mért 17,01 Celsius-fokos globális átlaghőmérséklet megdöntötte az eddigi melegrekordokat.

A globális felmelegedés gyorsulására és a helyzet komolyságára nézve is intő jel, hogy a július 3-i rekord július 4-én már ismételten meg is dőlt. A kedden mért globális hőmérséklet immár 17,18 Celsius-fokra emelkedett, s ez szerdára sem esett alább.

A Magyarországon valaha mért leghidegebb –35 Celsius-fok volt Görömbölytapolcán, amit 1940-ben rögzítettek. A legmelegebbet 2007-ben mérték Kiskunhalason, ami 41,9 Celsius-fok volt. Az idei év hazánkban már gyanúsan melegen indult: rögtön január 1-én megdőlt ugyanis az országos melegrekord a Sellyén regisztrált 18,7 Celsius-fokos szokatlan téli hőmérséklettel. Az extrém magas hőmérsékletek egyre több emberáldozatot is követelnek szerte a világon, pedig a szakértők szerint nem utoljára dőlt meg ezen a nyáron a rekord, amely mind rövidebb és rövidebb ideig tartja majd az aktuális csúcsot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra