Brutális mértékben nőhet meg ez a lakhatással járó költség

GettyImages-1476802469

Biztosan emelkedni fog idén a közös költség, de a drágulás mértéke több tényezőtől is függ.

A biztosítások díja várhatóan 15-20 százalékkal emelkedik, de akár 50 százalékos növekedés is előfordulhat.

Magasabb lesz a közös költség

Emelkedni fognak a közös költségek idén – mondta el az Indexnek Molnár Sándor, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének főtitkára. Mint írták, a banki költségekért biztosan többet kell majd fizetnünk, így akik csekken fizetik a közös költséget, azoknak máris 1500 forint plusszal kell számolniuk. 

A biztosítások díja várhatóan 15-20 százalékkal emelkedik, de akár 50 százalékos növekedés is jöhet.

Emellett a főtitkár azt is elmondta, hogy az inflációval kell emelni a közös képviselői díjazást és a takarítók díjköltségeit is, valamint az összegbe bele kell még kalkulálni a liftszolgáltatók költségeit, a karbantartást, a mentést és a hatósági ellenőrzést is, amelyek árai ugyancsak emelkednek. Ahol gondnokok vagy fűtők vannak, ott még az ő költségeikkel is számolni kell. 

Idén biztos, hogy emelkedni fog a közös költség
Idén biztos, hogy emelkedni fog a közös költségseksan Mongkhonkhamsao / Getty Images Hungary

Noha Molnár Sándor szerint nem jellemző, hogy jelentős elmaradások lennének a közös költségekben, ez attól is függ, hogy a társasházat képviselők milyen hatékonyan intézik a behajtásokat.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek