Már csak két heted van használni ezt az ingyenes Google-szolgáltatást: megszűnik

GettyImages-1357667982

Az internet egyik legnépszerűbb, ingyenes szolgáltatása 2023. július elsején végleg megszűnik. Nem árt előre felkészülni, ha te is ezt használod, ideje váltani!

A Google tíz éve töretlen népszerűségnek örvendő, ingyenesen hozzáférhető webanalitikai szolgáltatása, a Google Universal Analytics 2023. július 1-jétől végérvényesen befejezi az adatgyűjtést. Helyét a már 2020-tól működő Google Analytics 4 veszi át. A weboldalkezelők számára praktikus szolgáltatást nyújtó, a látogatottsági adatokat elemző platform 2013 óta monitorozza a honlapokon folytatott tevékenységeket. 

„A Google Analytics egy 2005-ben indult, ingyenesen elérhető webanalitikai szolgáltatás, amely azt méri, hogy egy weboldal milyen forgalmi csatornákból szerez látogatókat, valamint, hogy a felhasználók milyen tevékenységeket hajtanak végre az oldalon, hová kattintanak, mely oldalakat nyitják meg. Ez rengeteg hasznos adattal szolgál, hiszen pontos képet kaphatunk a webhely teljesítményéről, erősségeiről, gyenge pontjairól, illetve a látogatók tevékenységéről és demográfiai jellemzőiről” – nyilatkozta Dávid Ádám marketingvezető, aki szerint minden weboldal létrehozásánál az egyik alapvető lépés az oldal összekapcsolása a Google Analytics rendszerével. 

Újabb szolgáltatást szüntet meg a Google: ideje váltani az Analiticsről
Újabb szolgáltatást szüntet meg a Google: ideje váltani az AnaliticsrőlAnadolu Agency / Getty Images Hungary

Nem ez az első újítása az elmúlt év során a Google-nek. 2022-ben az ingyenes Workspace, a Stadia, a Plus és a Panoramio megszüntetése több száz millió felhasználót érintett. Legújabb változtatásuknak köszönhetően a már három éve működő Google Analytics 4 egyeduralkodóvá válik a webstatisztikai szolgáltatások sorában. Mivel a felhasználók jelentős része ragaszkodott a korábbi verzióhoz, ismét számtalan ügyfelüket érintheti kellemetlenül, ha nem figyelik a határidőt. Alig két hét múlva már senki nem fogja tudni használni régi Analytics-fiókját. Az átállás ráadásul minden bizonnyal némi időt vesz igénybe, az eddigiektől eltérő rendszert ugyanis meg kell ismerni a rutinos használathoz. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra