Máris újranyithatott a durva szabálysértésen kapott budai étterem

GettyImages-1257808665
Olvasási idő kb. 2 perc

Ismét kinyithatott az az étterem, amelyet nemrégiben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei azért zárattak be, mert megdöbbentő higiéniai hiányosságokat találtak. A vizsgálat óta kifestették és kitakarították a konyhát, illetve egyéb problémákat is megoldottak, így a Nébih engedélyezte az újranyitást.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei nemrég bezártak egy 2. kerületi éttermet egyrészt az ott tapasztalható állapotok, másrész a nagy mennyiségű lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszer miatt. Miután azonban a vendéglátóipari egység az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságokat kijavította, a Nébih engedélyezte, hogy újra kinyissanakírja az Index.

Az RTL Híradó megkérdezte az üzletvezetőt is az ügyben: kiderült, hogy Hasszmann-Gyimes Kata az édesapjával közösen üzemelteti az éttermet, aki az év elején orvosi kezelésen esett át, ő pedig kisbabát vár. Elmondása szerint az éttermet három nap alatt kitakarították, kifestették, és az ételeket is felcímkézték. A hatóság ezután engedélyezte az újranyitást, ám azt egyelőre nem tudják, mekkora bírságra számíthatnak.

A felújítás, takarítás után nem volt akadálya az étterem újranyitásának
A felújítás, takarítás után nem volt akadálya az étterem újranyitásánakEThamPhoto / Getty Images Hungary

Szörnyű állapotokat találtak az étteremben, mégis újranyithat  

Az éttermet higiéniai és élelmiszerbiztonsági problémák miatt zárták be. Ahogy azt a Dívány is megírta: a konyhát általános takarítatlanság jellemezte: a padozatán a szennyeződés vastagon lerakódott, az oda kifröccsenő sütőolajat csupán kartonpapírral itatták fel, az étterem mennyezete és oldalfala pedig poros, elszíneződött, helyenként repedezett és pókhálós volt. Ezeken felül a nyitott padlóösszefolyó fedele is hiányzott, a kifröccsenő étolajjal vastagon szennyezett konyhai ablakot pedig annak ellenére tartották nyitva, hogy nem volt rajta rovarháló. A kétmedencés mosogatónál nem volt hideg és meleg folyóvíz sem, ráadásul a szennyvíz sem volt hálózatra kötve. A mosogatóban nem az edényeket tisztították, hanem szeletelt kenyeret, fűszerpaprikát, feketeborsot és csomagolt száraz állateledelt tartottak, a kézmosóban pedig személyzeti ruhákat tároltak. A zöldséget és a gyümölcsöt nem a konyhában, hanem a gazdasági bejárat előtti közlekedőben pucolták.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek