Átalakul a budapesti parkolás, ezeken a helyeken már nem állhat meg akárki

Lontai Ildikó
budapesti-parkolas-autosok
Olvasási idő kb. 2 perc

Büntetés sújthatja azokat, akik figyelmetlenül parkolnak Budapesten, a főváros egyes részein ugyanis csak a lakossági várakozási engedéllyel lehet majd megállni.

Budapest egyik forgalmas kerületében, Külső-Józsefvárosban 2024. július 1-től elindul a Kizárólagos Lakossági Parkolózóna (KLP) rendszer, több mint 500 parkolóhelyet jelölnek erre a célra – adta hírül a Portfolio.hu.

Változnak a parkolási szabályok Budapest egyes területein

Az önkormányzat felhívja az autósok figyelmét arra, hogy a kizárólagos lakossági parkolás táblával ellátott helyeken

a parkolás csak a lakossági várakozási engedéllyel rendelkezők számára biztosított. A tilalmat megszegőkkel szemben a közterület-felügyelet szabálysértési feljelentéssel él az illetékes rendőrkapitányság felé.

Budapest egyik forgalmas részén, Külső-Józsefvárosban is változik a parkolás
Budapest egyik forgalmas részén, Külső-Józsefvárosban is változik a parkolásvinhdav / Getty Images Hungary

A Józsefvárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint a kerület egyes részein már 2023-ban megkezdték a KLP bevezetését. A változtatás először a Palotanegyedben valósult meg, amit aztán Középső-Józsefváros (Corvin-, Csarnok-, Losonci-, Magdolna-, Népszínház- és Orczy negyed) követett.

Idén júliustól pedig még jobban kell majd figyelni az autósoknak, hogy hol állnak meg, ugyanis a Tisztviselőtelepen és a Századosnegyedben is bevezetik a kizárólagos lakossági parkolást.

Fontos tudni, hogy a megjelölt időszakban csak a lakosok állhatnak meg az említett helyeken. A két negyedben összesen 534 darab parkolóhelyet jelölnek ki erre a célra, amit az utcák elején, kereszteződésekben táblával fognak jelezni. Továbbá az oszlopokra tájékoztató plakátok is kikerülnek a bevezetés időszakában.

Az ellenőrzést a Józsefvárosi Közterület-felügyelet végzi, az érintett területek ezen a térképen is megtekinthetők.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek