Visszajön a vasárnapi boltzár: már két áruházlánc is bejelentette

GettyImages-1198859217
Olvasási idő kb. 2 perc

A boltzárral kapcsolatos döntés a dolgozók érdekében született meg.

Először a Lidl, majd a Rossmann jelentette be, hogy idén december 24-én, vasárnap egész nap zárva tartja üzleteit, így az ünnepet nyitó vasárnap senkinek sem kell dolgoznia az áruházláncok munkavállalói közül. 

Sokan vannak, akiknek december 24-én délelőtt jut eszébe, hogy valami hiányzik még az ünnepi fogás összetevői közül, vagy hogy nem maradt otthon elég valamilyen tisztálkodószerből a háromnapos ünnepre. Nekik fontos hír, hogy idén a Lidl és a Rossmann üzleteiben biztosan nem tudják az utolsó pillanatban beszerezni azt, ami hiányzik a kamrapolcról.

A Lidl és a Rossmann ugyanis szenteste zárva tartja összes üzletét.

A boltzár miatt ez a nap két üzletláncnál üres kasszákat jelent
A boltzár miatt ez a nap két üzletláncnál üres kasszákat jelentTrongNguyen / Getty Images Hungary

A vasárnapra eső ünnepnap alapvetően munkanap, bár a legtöbb üzlet a déli órákban általában bezár már ekkor. 

Ahogyan az Economx megírta, először a Lidl, majd a Rossmann hozott ilyen döntést: a drogérialáncnál már korábban is kacérkodtak ezzel az intézkedéssel, a Lidl bejelentése azonban megerősítette őket. 

Azzal kapcsolatosan, hogy december 24-e pihenőnap legyen minden dolgozó számára, folyamatosan zajlik a vita, de egyelőre még csak a fenti cégek alkalmazottai élvezhetik szabadság nélkül a pihenést ekkor.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek