Nagyot változik a boltok nyitva tartása, szinte minden nagy lánc érintett

GettyImages-1470350052
Olvasási idő kb. 3 perc

A nyár beköszöntével változik sok hazai bolt és üzletlánc nyitva tartási ideje.

Főként a Balaton partján és a frekventáltabb magyar üdülőhelyek környékén érdemes figyelni a nyitva tartási időre. Egyes boltok akár 23 óráig is várják a vásárlókat. 

A szezon beköszöntével a legnagyobb hazai boltok és a diszkont üzletláncok is nyári nyitva tartásra állnak át egyes településeken. 

Tovább tartanak nyitva nyáron a boltok a Balatonon
Tovább tartanak nyitva nyáron a boltok a BalatononÐœðñððð Руððµð½Ðºð¾ / Getty Images Hungary

Változik a boltok nyitva tartása

A Balaton környéki üzletek jellemzően reggel fél 6-7 órától este 10-ig tartanak nyitva, akad azonban pár olyan vidéki nagyváros is, ahol külön készülnek a nyárra az üzletek. Mutatjuk, melyik üzletláncnál miként alakul mindez. 

A Lidl nyolc balatoni üzletében egész nyáron meghosszabbított nyitva tartási idővel dolgoznak június 10. és szeptember 1. között. Hétfőtől szombatig a balatonfűzfői, keszthelyi, balatonlellei, siófoki, sümegi és tapolcai üzleteikben reggel fél héttől, illetve héttől várják a vevőket, és este kilenckor vagy tízkor zárnak.

Az Aldi tíz, balatoni üzletének nyitva tartását változtatta meg a nyári időszakra: Siófok, Balatonlelle, Keszthely, Balatonfüred, Tapolca, Szántód, Balatonalmádi és Balatonfenyves boltjai is érintettek a meghosszabbított nyitvatartási időben. Ezek a boltok már május közepe óta tovább tartanak nyitva, június 14-augusztus 20 között pedig még ennél is hosszabb ideig várják a vevőket. Reggel fél 7-kor vagy 7 órakor nyitnak, hétköznap és szombaton este pedig este 10 órakor zárnak, vasárnaponként két órával hamarabb.

A Penny nem csak a Balaton partján, hanem a nagyvárosokban is átáll a nyári nyitva tartásra, a változást pedig munkatársaik kényelme érdekében az iskolai tanév végéhez igazították. Tapolcán, Balatonlellén, Celldömölkön, Gárdonyban, Kisbéren, Balatonfüreden, Székesfehérváron, Ácson, Bükön és Balatonalmádiban hétköznap és szombaton este 21 óráig lehet náluk vásárolni, vasárnaponként a balatonalmádi, siófoki és gárdonyi üzletük este 20 óráig tart nyitva.

A június 24-én életbe lépő változásokat követően szeptember 4-én állnak vissza a korábban megszokott rendre. 

Egyes boltok este 11-ig nyitva lesznek

A balatoni Tesco-üzletek némelyike a fenti boltoknál is hosszabb időtartamban vár mindenkit a nyár folyamán: naponta reggel 6 órakor nyitnak Keszthely és Balatonföldvár kivételével, ahol vasárnap 7 órától vásárolhatunk. A legtöbb, nyári nyitva tartásban érintett bolt este 11 órakor húzza le a rolót, így lesz ez Balatonbogláron, Balatonfüreden, Veszprémben, Siófokon, Ajkán és Tapolcán is. Balatonföldvári üzletük azonban esténként 8-kor bezár. 

A Spar huszonhárom Balaton környéki üzlete szintén nyári üzemmódban működik, meghosszabbított nyitva tartással. A benzinkutakon található Spar Express boltok éjjel-nappal várják a vevőket, egyéb boltjaikban a nyár folyamán 6-fél 7 között nyílnak az ajtók, és egészen este 8-9 óráig maradnak nyitva. Ez alól kivétel az egyik siófoki üzlet, ami 22 óráig tart nyitva.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek