Jelentősen megemelkedik az ára ennek a szolgáltatásnak

GettyImages-157027870
Olvasási idő kb. 2 perc

Tízezer forintnál is többe kerül az éves bankkártyadíj már négy nagyobb banknál. Emellett az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások ára is drágult.

Hatalmasat drágultak az egyszerűbb bankkártyák is a prémiumkártyák mellett, és az ezekhez kapcsolódó utasbiztosítás ára is emelkedett, írja az Az én pénzem

Drágultak a bankkártyák

A legtöbben egyszerűbb plasztikkártyát használnak a mindennapokban. Ezeknek az ára jelentősen megemelkedett, sőt a CIB, Erste, OTP, Unicredit banknál már meghaladja a 10 ezer forintot évente a kártyadíj.

Jelentősen drágul a bankkártyák éves díja
Jelentősen drágul a bankkártyák éves díjaskaman306 / Getty Images Hungary

Nem sokkal marad le ezek mögött a K&H, MBH, Raiffeisen sem, ezek a bankok kilencezer forint feletti díjat számítanak fel évente.

Ez az összeg jelentős, főleg, ha azt is nézzük, hogy korábban átlagosan 4 ezer forintba került ezek használata évente a portál adatbázisa szerint.

Itt nem állt meg a drágulás: a készpénzfelvétel díja is jelentősen nőtt. Jelenleg a saját bank ATM-jében 50 ezer forintot átlagosan ezer forintért vehet fel egy banki ügyfél. Néhány éve ez 600 forint alatt volt átlagosan.

Változik az ATM-be berakható bankjegyek száma

Július elsejétől az Unicredit változtatja az ATM-be egy tranzakció alkalmával maximálisan befizethető bankjegyek számát. Új típusú, érintő képernyős ATM-eknél egy tranzakció alkalmával befizethető bankjegyek száma 200 darab, a régi típusú, nyomógombos ATM-ek esetében pedig 50 darab lehet tranzakciónként (jelenleg csak ez utóbbi szerepel az aktuális feltételek között).

Drágul a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás

Az Unicredit június elsejétől módosítja az opcionálisan választható utasbiztosítások díját. Az egyszerűbb plasztikokhoz extra utasbiztosítás a mostani 6000 forint helyett 8500 forintba kerül majd. Az aranykártyások ezt 5900 forintért vehetik igénybe. Az azonban az összes kártyásra érvényes, hogy a sport módozat 8500 forintba kerül majd – kiegészítő változatként.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek