Már az autósokra is utaznak a csalók: ennek a trükknek nem szabad bedőlni

GettyImages-1446695441
Olvasási idő kb. 2 perc

Kétféle módszerrel próbálják kicsalni az autósok adatait a trükkös bűnözők.

A csalásokról az egyik hazai autómegosztó cég küldött levelet ügyfeleinek.

Belépési adatokat csalnak ki az autósoktól

Két különböző jellegű csalásról számolt be a Wigo autómegosztó az ügyfeleinek címzett levelében, amelyben arra figyelmeztet, hogy minden felhasználó legyen körültekintő a fiókjával, és semmiképp se adja meg a belépési adatait.

Amint arról az Infostart is beszámolt, a csalók egyik módszere az, hogy a bűnözők sofőri állást hirdetnek meg a közösségi oldalak csoportjaiban, majd azt kérik a jelentkezőktől, hogy egy, az általuk megadott e-mail-címen regisztráljanak, és töltsék fel bankkártyájukat és jogosítványukat a cég applikációjában.

Ha a gyanútlan felhasználók eleget tesznek ennek a kérésnek, máris a csalók hálójában találják magukat.

A másik trükknél a bűnözők a carsharing felhasználókhoz odalépve, az utcán próbálnak belépési adatokat vásárolni, hogy majd azokkal vezessenek – természetesen a regisztrált felhasználó költségén.

Kétféle autós csalással próbálkoznak a bűnözők
Kétféle autós csalással próbálkoznak a bűnözőkOscar Wong / Getty Images Hungary

A cég mindent megtesz a csalások megelőzése és kiszűrése érdekében, ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy miután a szerződési feltételei szigorúan tiltják a belépési adatok megosztását, ha ezt a felhasználó mégis megteszi, őt terheli a felelősség, ha a nevével visszaélve kárt okoznak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek