Újabb csaló cég használja ki a magyarok jóhiszeműségét, nehogy bedőlj

GettyImages-1477997501
Olvasási idő kb. 2 perc

Csak az elmúlt egy évben 10 milliárd forintot csaltak ki kiberbűnözők a jóhiszemű magyar internetezőktől. Egy csaló cég most a Budapest Airport nevével visszaélve károsítja meg áldozatait.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér arculati elemeivel a megtévesztésig megegyező oldal jótékonysági promóciót hirdet – írja az Economx is. Az állítólagos akció keretein belül a reptéren felejtett bőröndöket a társaság jelképes, bőröndönkénti 729 forintért kiárusítja. A kért adatok megadása után a valójában ciprusi üzemeltetésű oldal a bankkártya letiltásáig 

többszöri 11 900 forinttal is megkárosítja áldozatait a soha meg nem érkező bőrönd árán felül.

A szakértő szerint az ügyesen létrehozott hamis oldal bár tökéletesen alkalmas a jóhiszemű felhasználók megtévesztésére, a weboldal címe mégis árulkodó jel, hogy valójában nem a reptér oldaláról van szó – tudjuk meg az Economx híradásából.

A reptér egyébként nem szokta kiárusítani az otthagyott bőröndöket, ahogyan a csaló cég állítja
A reptér egyébként nem szokta kiárusítani az otthagyott bőröndöket, ahogyan a csaló cég állítjaMichael Ciaglo / Getty Images Hungary

Ha valaki mégis a csaló cég áldozatául esik, és adatai megadásával kifizeti a 729 forintos összeget, három nappal később 11 900 forintos újabb levonást fog tapasztalni, majd 14 naponként ismétlődve további 11 900 forinttal rövidül meg egészen addig, amíg le nem tiltatja kártyáját, vagy valamilyen módon meg nem szünteti előfizetését.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek