Leáll a rendszer: küzdelmes lesz bediktálni a villanyóraállást

Lontai Ildikó
GettyImages-1303145569
Olvasási idő kb. 2 perc

Két hétre leáll az MVM áramszámlázási rendszere: a mobilapplikáció számos funkciója és az online ügyfélszolgálat sem lesz elérhető. Az előrefizetős mérőket is időben fel kell tölteni.

Az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása miatt az ügyfélkör átvétele informatikai átállással jár, ezért az MVM áramszámlázási rendszere – amely jelenleg a korábbi Elmű-Émász ügyfeleit szolgálja ki – 2024. július 1. 16 órától előreláthatólag két hétre leáll, ami érinti a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is – írja az Index.

Azzal, hogy Magyarországon az egyetemes áram- és földgáz szolgáltatást már egyetlen cég, az MVM Csoport fogja nyújtani, az energiaügyek intézése kényelmesebbé válik. Azonban ahhoz, hogy az E.ON Áramszolgáltató Kft. ügyfeleit átvegyék, informatikai fejlesztésre van szükség.

Az átállás után már könnyebb lesz a diktálás, azonban a kéthetes leállási időszakot ki kell bekkelni
Az átállás után már könnyebb lesz a diktálás, azonban a kéthetes leállási időszakot ki kell bekkelniEvgen_Prozhyrko / Getty Images Hungary

A kéthetes átállási időszakban korlátozottan lesz elérhető az áramügyintézés azon ügyfelek számára, akiknek a számláján villanykapcsoló ikon van feltüntetve, azaz 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak – közölte az MVM. Ez azt jelenti, hogy az online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető:

diktálásra, e-számla-igénylésre vagy lemondásra nem lesz lehetőség, továbbá nem fog működni az online bankkártyás fizetés sem. Az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet bankkártyával fizetni, ezért a számlák kiegyenlítését az ügyfelek csekkes befizetéssel, illetve átutalással rendezhetik. Az MVM Next EnergiApp mobilapplikáció sem lesz elérhető az átállás ideje alatt.

Az előrefizetős mérőórák feltöltéséről is időben gondoskodni kell

A telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított, a bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak számlát. Rendkívüli diktálásra azonban nincs szükség. Azonban arra kérik ügyfeleiket, hogy az előrefizetős mérőórák feltöltéséről időben, a leállási időszak kezdete előtt gondoskodjanak, amit online és a feltöltőpontokon 2024. július 1. 15:30-ig tudnak megtenni. A technikai átállás utáni új rendszer egyszerűbb lesz, és egy helyen lehet majd intézni a gáz és áramügyeket.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek