Az áramszolgáltatásban jön a nagy változás: háztartások tömegét érinti

GettyImages-975814042
Olvasási idő kb. 4 perc

Július 1-jétől az MVM Next lesz Magyarország egyetemes áramszolgáltatója, amely változás a Dunántúlon élőkön kívül az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tisztántúliakat is érinti. Megmutatjuk, milyen teendőik lesznek ezzel kapcsolatban az ügyfeleknek.

Egy helyről lesznek elérhetők az ügyintézési lehetőségek az MVM Nextnél, miután július 1-jétől az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beleolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Ez azt jelenti, hogy e naptól kezdve az MVM Next egységes márka alatt szavatolja a földgáz- és a villamosenergia egyetemes szolgáltatást – írta meg a Portfolio.

Ilyen változásokra lehet számítani az MVM-ügyfeleknek

Noha a változás nem érinti a villamosenergia-árakat és az áramellátásban sem lesznek fennakadások, a szolgáltatóváltozás miatti informatikai átállás miatt

az áramügyintézés 2024. június 28-tól várhatóan két kétig nem lesz elérhető. 

Emellett azok is akadályokba ütközhetnek, akik az előrefizetős mérőkhöz szeretnének feltöltőkódot vásárolni, erre ugyanis az átállás miatt ideiglenesen nem lesz lehetőség. Az MVM azonban hangsúlyozza, hogy a változás kizárólag az egyetemes szolgáltatásra vonatkozik, az áramhálózat üzemeltetését a Dunántúlon változatlanul az E.ON, a Tiszántúl három megyéjében pedig az Opus TITÁSZ biztosítja.

Az MVM-nél bekövetkező változások miatt az áramügyintézés szünetel majd
Az MVM-nél bekövetkező változások miatt az áramügyintézés szünetel majdGrant Faint / Getty Images Hungary

Sok minden marad úgy, ahogyan eddig

Hasznos információ az is, hogy nem változik a korábban megkötött egyetemes szolgáltatói szerződés sem, ahogyan rendkívüli elszámolás sem történik, és nem készül végszámla sem. Emellett a szolgáltatóváltozás nem érinti az elszámolás módját sem, a felhasználóknak ugyanúgy kell eljárniuk, mint eddig. Ez pedig azt jelenti, hogy

a diktálásos elszámolást választó fogyasztónak ezek után is diktálniuk kell, az átalányelszámolást választók pedig továbbra is egyenletes részszámlákat kapnak az MVM Nexttől.

Az átállási folyamatok egyszerűsítése miatt azok, akik korábban az átalányelszámolás mellett döntöttek, májusban kivételesen még kaphatnak két részszámlát is az E.ON-tól, különböző fizetési határidővel, a szolgáltatóváltozás után azonban

az MVM Next első számlája várhatóan a megszokottnál később érkezik, ezért a számlák fizetési határideje is megváltozik.

Azoknak, akik csoportos beszedési megbízással egyenlítik ki a számlájukat, nincs teendőjük, a bankjuknak adott megbízásuk továbrra is érvényes lesz. Jó tudni, hogy miután az MVM Next más bankszámlaszámokat használ, mint az E.ON, az átutalással fizető ügyfeleknek az új villanyszámlákon feltüntetett bankszámlaszámokat kell használniuk. 

Ilyen lesz az ügyintézés

Július 1-je után az MVM online ügyfélszolgálatán és mobilapplikációján keresztül lehet ügyet intézni, így a földgázszolgáltatást is igénybe vevő ügyfelek egy füst alatt, egy helyen rendezhetik le az energiaügyeiket. Ahogyan eddig, úgy az e-számlát választó ügyfelek ezentúl is elektronikusan kapják a számláikat. Jó hír azoknak, akik a személyes ügyintézés mellett teszik le a voksukat, hogy 

országszerte több mint 200 helyen együtt intézhetik az egyetemes áram és akár a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeiket.

Ám az ügyintézési helyszínek részben változni fognak, a korábbi E.ON ügyfélszolgálati irodák helyett új helyszíneken biztosít személyes ügyintézést az MVM Next.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek