10 meglepő dolog, amire a celluxot használhatod

GettyImages-964771906

Nem is gondolnád, hogy mi mindenre jó a cellux. Az például megvolt, hogy akár a macskád kedvét is elveheted vele a további pusztítástól?

A széles körű gyakorlattal ellentétben a cellux nem csupán az ajándékcsomagoláshoz vagy a szakadt papírlapok megragasztásához használható, értő kezekben igazán praktikus és sokoldalú eszközzé válhat. Itt van 10 dolog, amiben könnyebbé teheti az életed a mindennapok során.

1. Billentyűzettisztítás

Ha nincs egy flakon sűrített levegőd, amely a nehezen elérhető helyekről is képes kifújni a koszt, megteszi egy darab cellux is: ragacsos felületét használva könnyedén összegyűjtheted a port és a morzsákat még a billentyűk közötti résekből is.

2. Üvegdarabkák felszedése

Ha összetörsz egy üveget, utána hiába söpörsz fel, a kisebb darabkák egy része a padlón maradhat, ami kellemetlen meglepetést okozhat, amikor legközelebb elfelejtesz papucsot húzni. Itt jön képbe a cellux. Ha rátekered valamire (ami lehet akár egy köteg papírtörlő is), felszedheted vele a legapróbb üvegszilánkokat is. Egy pró tipp: ehhez érdemes kétoldalas ragasztószalagot használni.

3. Cipőfűző javítása

Ha a cipőfűződ annyira szétfoszlott, hogy alig tudod befűzni, tekerj rá celluxot. Ezután már kihúzhatod vele addig, amíg kicseréled egy újra.

Szöszhengert celluxból is készíthetsz
Szöszhengert celluxból is készíthetszOnfokus / Getty Images Hungary

4. Szöszhenger készítése

A szöszeltávolító hengernek valahogy mindig akkor veszik nyoma, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Ilyenkor szintén jól jöhet egy kétoldalú ragasztószalag. Tekerd körbe egy hajkefe nyelén vagy egy vécépapír-gurigán, és már kész is a rögtönzött szöszhengered.

5. Vágott virágok rendezése

Ha rácsszerű alakban celluxcsíkokat ragasztasz egy váza tetejére, majd a virágokat az így kapott résekbe teszed, sokkal rendezettebb látványt fognak nyújtani, mint ha szabadon (vagyis szanaszét) állnának.

6. A folpak szélének rögzítése

A folpak felső rétege gyakran szorosan rásimul az alatta lévőre, ezért amikor előveszed, nehézségét okozhat megtalálni, hogy hol kezdődik a széle – kivéve, ha megjelölöd egy darab ragasztószalaggal.

Ha kétoldalú celluxot ragasztasz a bútorokra, távol tarthatod tőlük a macskád
Ha kétoldalú celluxot ragasztasz a bútorokra, távol tarthatod tőlük a macskádovbelov / Getty Images Hungary

7. Bútorok védelme a macskától

Ha a macskád a bútoraidon élezi a karmát, és nem sikerül jobb belátásra bírnod, a kétoldalú cellux lehet a megoldás. Ha ráragasztod a kritikus pontokra, a ragacsos felületet már nem lesz kedve összekarmolni a kedvencednek.

8. Légypapír készítése

A teendőd ugyanaz, mint ha szöszeltávolító hengert készítenél: tekerd körbe kétoldalú ragasztószalaggal a vécépapír vagy a papírtörlő gurigáját, majd akaszd fel egy magas pontra, ahol csapdába ejtheti a legyeket.

9. Gyümölcsök érettségének ellenőrzése

Ha nem tudod eldönteni, hogy egy gyümölcs kellően érett-e, vágj ki belőle egy kis háromszög alakú darabot. Amennyiben a színe és textúrája alapján úgy ítéled meg, hogy a gyümölcs még nem áll készen a fogyasztásra, egyszerűen tedd vissza a helyére a kivágott darabot, majd rögzítsd celluxszal. Ezzel elkerülheted, hogy a lékelés megzavarja az érési folyamatot.

10. Címkék védelme

Ha filctollal írsz egy címkére, és attól tartasz, hogy a felirat elkenődhet, vagy összefoghat valamit, ragassz rá egy réteg celluxot. Így garantáltan ép marad.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra