no

Hírességek házi szépségtrükkjei a vazelintől a celluxig

Néha könnyű elfelejteni, hogy a hírességek is valódi emberek. Különösen, ha még a legkényelmetlenebb helyzetekben is úgy festenek, mintha most léptek volna le a címlapokról. De mivel nem feltételezzük, hogy a celebnők 24 órás fodrász-sminkes csapatot tartanának fenn, egészen biztos mindegyiknek megvan a saját jól bevált receptje a szépségproblémák kezelésére. A shefinds.com szerkesztői összegyűjtöttek pár egyszerű és költséghatékony módszert, melyet a hírességek is előszeretettel bevetnek, ha épp nincs kéznél a kozmetikus.

Cellux, filctoll és kiskanál a pipere táskában

Lady Gaga nemrég a Women's Health magazinnak elárulta, hogy látványos, rengeteg festéket és csillámot igénylő sminkjét, melyre néha rápereg egy kis szemfesték, cellux segítségével távolítja el arcáról. Ha kipróbálnák a popdíva trükkjét, legyünk óvatosak, mert a bőr szuper érzékeny terület, könnyen irritációt okozhat a cellux csípés!

Taylor Swiftet sem kell félteni, neki a repülőn jutott eszébe, hogy otthon felejtette a smink táskáját, így gondolt egyet és filctollal rajzolt magának macskaszemeket. Kétségkívül kreatív gondolat, de ettől függetlenül nem ajánljuk senkinek.

Miranda Kerr házi praktikája se semmi, a modell egy fém kanállal segít rá szempilláira, hogy azok tökéletesen álljanak. Az általában tágra nyílt szemű Kerr a szempillaspirál felvitele után helyezi az evőeszközt a pillái tövéhez és ujjaival pár másodpercre rászorítja pilláit. „A hatékonyabb eredmény érdekében a művelet előtt tartsa forró víz alá a kanalat” – tanácsolja Patrice Evangeline, sminkes.

Ránctalanítson vazelinnel!

Bár a kozmetikusok nincsenek száz százalékig meggyőződve arról, hogy a vazelin jót tesz az arcbőrnek, Jennifer Aniston mégis ezzel tartja kordában szem alatti ráncait. A csinos színésznő minden este és reggel egy teáskanálnyit tesz szeme alá, miután jeges vízben áztatta, majd hidratálta arcát. Hasonló jeges arcfürdőben hisz Kate Moss is, aki szerint a jégkockák befagyasztják a ráncokat és ragyogást kölcsönöznek a bőrnek. Aniston mellett Rachel Bilson is a vazelint preferálja, ő a sminkét szokta lemosni a kőolajszármazékot tartalmazó szerrel.

Miért ne kerülhetne cukorka és menta az ajkunkra?

Kate Moss, úgy tűnik szereti a frappáns házi praktikát. A szupermodell, ha például véletlenül nincs nála rúzs, cseresznyés cukorka viszont akad a zsebében, akkor cukorka szopogatás közben időnként felvisz a pirosas szirupból az ajkára is. A trükk nem egyedi, cseresznyés cukorral színezi ajkait Vlagyimir Klicskó menyasszonya, Hayden Panettiere is.

Mariah Carey bár megtehetné, mégsem parazolja pénzét drága ajakfeltöltésekre, inkább egyszerű, patikában beszerezhető mentakivonattal pumpálja fel ajkait. Catherine Zeta-Jones pedig a zöldség-gyümölcsösből szerzi fogfehérítőjét. A színésznő ugyanis almasavat tartalmazó eperrel dörzsöli be fogait, melytől állítása szerint fogai tisztábbak, fényesebbek és  fehérebbek lesznek.

Radírozza testét cukorral és kávéval!

A kismamaként néha slampos Kim Kardashian szerint a leggyengédebb és természetesebb módja annak, hogy tisztán tartsuk bőrünket, ha testradír helyett cukorral tisztítjuk azt, ugyanis a cukorban lévő glikolsav hidratálja a bőrt és megvédi a mérgektől. A szintén állapotos Halle Berry kávézaccal keni be testét zuhanyzás előtt anti-cellulit kezelés gyanánt. A 46 éves színésznő olcsó és egyszerű praktikája növeli a vér áramlását, miközben szemcsés textúrájának hála a bőrt is hámlasztja.

Julia Roberts sem költ drága testolajokra és krémekre, a legtöbb háztartásban megtalálható olívaolajjal lágyítja bőrét és ápolja körmeit. Az E-vitaminban gazdag olívaolaj ugyanis táplálj a bőrt és a hajat is. Cindy Crawford is a konyhába kanyarodik, ha bőrét szeretné hidratálni. A veterán modell arcát áztatja az ásványi anyagokban, fehérjében és kalciumban gazdag tejben.

Szivacskefe a szép haj titka

Míg Jessica Biel pamutot szorongat a hóna alatt, hogy ne izzadjon le mielőtt a vörös szőnyegre lépne, addig Gwyneth Paltrow puccos samponok és hajpakolások helyett szivacskefének köszönheti fényes és egészséges haját. „A szivacstól a haj könnyen formázható lesz illetve sűrűbbnek és simább hat majd” – mondha Paltrow trükkjéről David Babaii sztárfodrász.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra