Megvan a titka, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a tészta aljára sütés közben

GettyImages-1320170831
Olvasási idő kb. 1 perc

Itt egy hasznos tipp, ami még jól jöhet, ha valamilyen gyümölcsös süteményt készítenél.

A gyümölcsökkel vastagon megpakolt sütemények különösen finomak tudnak lenni, ám elkészítésük gyakran egy nem várt akadállyal jár. Akár cseresznyét, akár meggyet, áfonyát vagy bármilyen más gyümölcsöt teszel a tésztába, azok a sütés végére hajlamosak lesüllyedni az aljára, így nem lesz tökéletes az eredmény.

Miért süllyednek le a gyümölcsök, és mit lehet ellene tenni?

Az ok egészen egyszerű: az a sok finomság, amit a süteménybe teszel, nehezebb, mint maga a tészta, így a töltelékek megadják magukat a gravitációnak. Van azonban egy konyhai trükk, amivel ennek könnyedén elejét veheted.

Egyszerűbb, mint gondolnád
Egyszerűbb, mint gondolnádStefan Tomic / Getty Images Hungary

Gemma Stafford ír séf és gasztroblogger szerint mindössze annyit kell tenned, hogy hozzáadásuk előtt megforgatod a gyümölcsöket egy kevés lisztben. Így már a helyükön maradnak, ami sokat javíthat a sütemény megjelenésén, hiszen a gyümölcsök a sütés során egyenletesen fognak eloszlani a tésztában. Csak arra kell figyelned, hogy a szirupban tárolt gyümölcsöket először mindig öblítsd le, mielőtt lisztezni kezdenél.

Még valami, ami hasznos lehet. Ha azt szeretnéd, hogy a gyümölcsök ne a tészta belsejében legyenek eloszlatva, hanem a tetején maradjanak, akkor csak néhány percnyi sütés után szórd rá őket a készülő süteményre.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek