Számodra is visszatérő nehézséget okoz, hogy életben tartsd a növényeidet? Akkor ezt a trükköt neked találták ki! Nemcsak olcsó, hanem hatékony is, és semmi másra nincs szükséged hozzá, csak a főzés után visszamaradó vízre. Máris mondjuk a részleteket!
Miért jó a főzővíz a növényeknek?
Ha tésztát, tojást, krumplit vagy más zöldségeket főzöl, akkor közben értékes mikrotápanyagok – így például foszfor, nitrogén vagy kalcium – szabadulnak fel, amelyek a főzővízben maradnak – írja az East River Nursery útmutatójára hivatkozva a Lifehacker. Ha nincs lehetőséged komposztálni, akkor ne hagyd veszni, mert ez lehet a legegyszerűbb, legolcsóbb módja növényeid tápanyagkészleteinek feltöltésére. A teendőd csupán annyi, hogy hagyod kihűlni a főzővizet, majd felhasználod az öntözéshez.
Így két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a locsolással együtt letudhatod a növények táplálását is.
Ha a főzővízzel öntözöl, annak további előnye is lehetnek. A víz elősegíti a tápanyagok raktározását a talajban, ami azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran trágyázni, tápoldatozni a növényeket vagy a kertet, ami hosszabb élettartamot biztosít a talajnak. Emellett hozzájárul ahhoz is, hogy a talaj jobban megtartsa a nedvességet, így elegendő lesz ritkábban locsolnod.
„Azok számára, akik spórolni akarnak, és nincs helyük a komposztáláshoz, a főzővíz a tökéletes megoldás. Problémamentes, környezetbarát, fenntartható, és minden szükséges tápanyaggal ellátja a növényeket, amire szükségük van a növekedéshez.”
A szakemberek azt javasolják, hogy ha még nem csináltál ilyet, akkor ne nagyon bonyolítsd túl a dolgot: elsőként a tészta és a párolt zöldségek főzővízével próbálkozz, mielőtt más lehetőségekkel kezdenél kísérletezni.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés