Egyes vélemények szerint az alufólia egyik oldala jobb hővezető, vagy épp kevésbé biztonságos, mint a másik, de vannak, akik vitatkoznak ezzel, és azt állítják, hogy az égvilágon semmi különbség nincs közöttük. Vajon kinek van igaza? Utánajártunk.
Ezért más színű az alufólia két oldala
Mint kiderült, a háztartásban sokféle módon alkalmazható alufóliának a főzés szempontjából nincs jobb vagy rosszabb oldala, így mindkettővel ugyanolyan eredménnyel készítheted el az ételt. De akkor miért van egy fényes és egy matt fele? A Reynold's Kitchen fóliamárka szerint a különbség egy gyártási sajátosságból fakad.
Az alufóliát alumíniumból állítják elő, melyet megolvasztanak, majd lapokat formáznak belőle, és hengerek közé szorítva, hőt és nyomást alkalmazva préselik egyre vékonyabbra. Egy ponton azonban a fólia már olyan vékony, hogy könnyen elszakadhat, ezért dupla rétegben helyezik be a görgők közé.
Ahol a két fóliaréteg találkozik egymással, az lesz a matt oldal, a másik, hengerekkel érintkező oldal pedig a fényes.
Hogy mennyire biztonságos alufóliával sütni-főzni, az már egy másik kérdés! A témával alábbi cikkünkben részletesebben is foglalkoztunk.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés