A citromlé elengedhetetlen számos recepthez, illetve többek között a limonádéhoz is. A gond csak az, hogy elég macerás nagyobb mennyiségben hozzájutni. Legalábbis, ha nem tudod, hogyan érdemes csinálni. A One Good Thing By Jillee bemutatott egy trükköt, ami olyan hatékony, hogy jobb eredményt ígér, mint amit a legtöbb citromfacsaró géppel elérhetsz.
1. Mikrózd meg
Mielőtt egyáltalán a kés után nyúlnál, rakd be a citromot 20 másodpercre a mikróba, majd 1 percen át hagyd hűlni. Ez segíteni fog, hogy a leve szabadabban áramoljon – különösen, ha a citromot közvetlenül előtte vetted ki a hűtőből.
2. Görgesd meg
Néhányszor görgesd előre-hátra a citromot a konyhapulton. A mozdulatsor fellazítja a belső részeit, ami szintén hozzájárulhat, hogy könnyebben kifacsard a levét.
3. Vágd fel
Ahelyett, hogy félbevágnád a citromot, állítsd egy vágódeszkára, majd egy éles késsel szeld le róla a négy oldalát, mintha csak egy almáról vágnád le az ehető részeket a csumája körül.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
4. Csavard ki
Ezután már csak annyi a teendőd, hogy kifacsarod a citromszeleteket. A fenti előkészületek után nemcsak könnyebb dolgod lesz, hanem más módszerekhez képest akár dupla akkora mennyiségű citromléhez juthatsz. Mielőtt kidobnád a szeleteket, azért győződj meg róla, hogy az utolsó cseppet is kifacsartad belőlük, és ne felejtsd el felhasználni a körülvágott középső részt sem.