A LifeHacker rövid videóban gyűjtötte össze mindazokat az egyszerű, de annál hatásosabb praktikákat, melyek segítségével könnyedén rendet vághatsz a hűtőszekrényedben, elkerülheted az ételek megromlását és a fertőzésveszélyt.
1. Tartsd a hűtőt 4 fokos, a fagyasztót mínusz 18 fokos hőmérséklet alatt
Az ideális hőfok belövésével megakadályozhatod, hogy az ételek a kelleténél hamarabb megromoljanak.
2. Az ételek közötti réseket tömd be vízzel teli műanyag dobozokkal
Így kevesebb meleg levegő jut a hűtő belsejébe.
3. Fagyasztás előtt jól csomagold be az ételeket
Mielőtt berakod a fagyasztóba a húst vagy más romlandó ételt, alaposan, legalább kétszer tekerd körbe celofánnal, majd tedd egy légmentesen zárható fagyasztózacskóba, és szorítsd ki belőle a levegőt.
4. Címkézz fel mindent
A zacskóra írd fel, melyik nap tetted az ételt a fagyasztóba, hogy tudd, meddig fogyasztható.
5. Nem mindegy, felül vagy alul
A hűtő felsőbb részein a megmaradt ételt, az italokat és azokat a kajákat tárold, amiket nem hosszú távra tervezel eltenni, hanem bármikor falatoznál belőlük.
6. A hűtőajtóban csak a ketchupot, mustárt és egyéb mártásos flakonokat tárold
Ez a rész hűt ugyanis a legkevésbé.
7. A nyers húst és halat tedd a legalsó polcokra
Így megakadályozhatod, hogy a lecsöpögő húslé ráfolyjon más élelmiszerekre, és beszennyezze őket. Az is hasznos, ha egy elkülönített, tiszta rekeszbe rakod őket.
8. Tárold külön a húst és a zöldségeket
Erre a legideálisabb, ha a hűtő és a fagyasztó külön fiókokkal rendelkezik.
9. A régebb óta tárolt ételeket rakd előre
És továbbra se felejtsd el felcímkézni őket. Különösen a műanyag dobozokra ügyelj, amelyek gyakran romlandó, megmaradt kaját rejtenek.
10. Sose tedd a hűtőbe az avokádót, a csonthéjas gyümölcsöket és a paradicsomot
Ha pedig első lépésként tudni szeretnéd, hogy milyen hűtőt vásárolj, akkor olvasd el az alábbi cikkünket: