Ilyen egyszerű is lehet az edényekre ragadt matricák leszedése

Ha egyszer nekiálltál lehúzni egy vonalkódot/árcédulát, nehéz félúton megállni, és kivárni amíg szép lassan lekopnak a címkemaradványok. A matricák leszedéséhez szerencsére mindössze két hozzávalóra lesz szükséged.

A kitchn szerint a hatékony, de furcsa szagú és néhány panaszkodó olvasó szerint időnként nyomot hagyó oldószerek helyett akár egy kevés olajjal is eltávolíthatod a konyhai eszközökről a sokszor meglepően csökönyös árcédulákat.

Olaj+ szódabikarbóna

Mivel a vízzel hiába próbálkozik az ember, a félig-meddig már lehántott matricák után hátramaradt ragasztó eltávolításához valamilyen olajra is szükséged lesz. Ez lehet babaolaj, repceolaj kókuszolaj vagy olívaolaj is. Az oldószerként funkcionáló olajhoz egy adag súrolószert, például egy kevés szódabikarbónát is hozzáadhatunk. A szódabikarbóna nem annyira durva és szemcsés, hogy a ledörzsölt tárgya felületében is kárt tegyen, a papír- és ragasztómaradványok levakarására viszont kiválóan alkalmas.

shutterstock 1144548197
Fotó: Shutterstock

A recept

A házi oldószer elkészítéséhez nagyjából egy evőkanálnyi olívaolaj és fél evőkanálnyi szódabikarbóna szükségeltetik. Keverd össze a hozzávalókat és támadj a matricákra: garantáltan feladják majd a harcot.

Azért ne gyűlölködj, ne szidd a matricákat! Mióta az eszüket tudják, az a tál/készülék volt az otthonuk, érthető, hogy ragaszkodtak hozzá.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.