A tömeges citromfacsarás kevésbé fájdalmas módjára a Skillet világított rá. Az ötlet forradalminak nem nevezhető, de arra mindenképp alkalmas, hogy szükség esetén egy kicsit megkönnyítse az életed.
A robotgép a megmentőd
Annak is a mixer része. Neked mindössze annyi a teendőd, hogy negyedekre vágod a citromokat, belepakolod őket a gép táljába, majd azt lefedve alacsony fokozaton elindítod a készüléket. A többit nyugodtan rábízhatod a lapátokra, amelyek elvégzik helyetted a piszkos munkát.
Ezután már csak a magoktól kell megszabadulnod, amit a legkönnyebben úgy tehetsz meg, ha átszűröd a masszát. Amennyiben nem szeretnél veszni hagyni egyetlen cseppet sem, közben nyomkodd meg egy kicsit a tetejét.
Mi kell a limonádéba?
Nagy meglepetést talán nem fogunk okozni: szénsavas vagy sima víz, cukor és citromlé. Szeretnél kipróbálni inkább valami újat? Dobd fel citromfűvel, mentával, vagy zöldfűszerekkel. Bármit is teszel azonban a limonádéba, érdemes valamivel előbb elkészíteni, hogy legyen ideje összeérnie az ízeknek. További ötletek itt.
Mennyire egészséges?
Ha kihagyod a képletből a cukrot, akkor eléggé, hiszen maga a citrom rengeteg létfontosságú tápanyagot és vitamint (vas, kálium, kalcium, C-vitamin) tartalmaz. A citromos víz fogyasztásának ezen túl még számos előnye van: nemcsak az emésztést segíti, hanem például kínzó másnaposságodon is enyhíthet.