Így támaszd fel az állott zabpelyhet

Olvasási idő kb. 1 perc

Zavar, hogy a zabpelyhed már nem olyan friss és ropogós, mint fénykorában, de kidobni azért sajnálod? Akkor a lehető legjobb helyen jársz!

Ha a zabpehely megszívja magát nedvességgel, rögtön nem lesz annyira étvágygerjesztő. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bele kéne törődnöd csendes haláltusájába. A Daily Meal felfedett egy technikát, amivel új esélyt adhatsz végóráit élő zabpelyhednek. 

Piríts oda neki!

A puha zabpelyhek rehabilitációjához csak egy sütőre, egy sütőtálcára, illetve 5-10 percre lesz szükséged. Innen már nem nehéz összerakni, hogy mi lesz a teendőd. A zabpelyhet szórd a sütőtálcára, oszlasd szét rajta, rakd be a sütőbe, majd 180 Celsius-fokos hőmérsékleten piríts alá 5-10 percre, végül pedig hagyd kihűlni. Ezzel meg is vagy. A zabpelyhed visszanyerte eredeti állapotát és újra úgy ropog, mint amikor először kanalaztad a szádba. Jó étvágyat kívánunk!

shutterstock 249309910
Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek