Egy kis vízzel a sziklakeménységű veknik is újjá varázsolhatók a Daily Mail szerint, fontos viszont megjegyezni, hogy egy kenyér csak egyszer éleszthető újra.
A második lehetőség
Minden kenyér megérdemel még egy lehetőséget. Mindössze annyi a teendőd, hogy bevizezed tetőtől talpig, aztán 180-200 fokon sütöd egy idei. Néhány perc, és máris megfiatalodott a kenyered! Szeletelt kenyérrel nem érdemes próbálkozni. És a viszonylag nagy tömböt képző maradékkal is csak egyszer játszható el a dolog. Persze ha második nekifutásra sem fogy el a kenyér, nem is érdemelsz többet!
A barna zacsik kincset érnek!
A kiszáradást megelőzendő érdemes egyébként az eredeti barna papírzacskóban, szobahőmérsékleten tartani a kenyeret. A „bolti”, előrecsomagolt kenyerek szintén zacskóban, szintén szobahőmérsékleten tartandók, a hűtő ugyanis csak a penész ellen véd, frissen tartani nem képes a kenyeret – így a szakértők.