Az Amerikai Egyesült Államok Földművelésügyi Minisztériuma (United States Department of Agriculture - USDA) által még biztonságosként meghatározott eltarthatósági időknek hála könnyen kiszámolható, hogy felhasználható-e még az a hűtőbe száműzött húsdarab. Részletek a hajtás után!
A szakértők szerint a még nyers, vagyis fel nem használt húsok tarthatók el igazán sokáig. Egy egészben lefagyasztott szárnyas például egy évig is simán eláll, ahogy a vadhúsnak vagy egy steaknek is lehet ennyi az eltarthatósági ideje. Ezután következnek a szintén a feldarabolt szárnyasok a maguk 9 hónapjával. A darált hús ugyanakkor nyersen is csak 2-3 hónapig áll el, a megfőzött szárnyasok pedig négy hónapig húzzák a fagyasztóban.
A leggyorsabban a kolbászok, a bacon, a hot dogok és a felvágottak romlanak meg egyébként, ezek a termékek ugyanis a fagyasztóban is csak 1-2 hónapig húzzák. A levesekkel és a főzelékekkel szintén érdemes vigyázni, mivel ezek is csak 2-3 hónapig bírják a strapát. A főzelékek ráadásul hajlamosak arra is, hogy helyes kis csomókba álljanak össze, a romlott ételnél pedig csak egy rosszabb dolog van: a csomós.
Most, hogy ezt tisztáztuk, jöjjön még egy fontos tipp: a félreértések és a gyarló húspazarlás elkerülése érdekében jó ötlet lehet alkoholos filccel feldátumozni a fagyasztóba tuszkolt húsokat. A zacskókat és az edényeket természetesen. Húsra nem írunk.