Rengeteg olyan zöldség van, ami bár önmagában fogyasztva is rendkívül egészséges, egy-egy fűszerrel vagy más zöldségekkel együtt aknázható ki igazán. Maximalistáknak különösen ajánlott tehát a Tech Insider ilyen párosításokat felsoroló, most is kellemes, már önmagában is étvágygerjesztő zenével megspékelt videója. A különböző egymással lepaktáló zöldségek kooperációja mellett a tekintetben is szolgálhat meglepetésekkel a videó, mennyire szabadon kezelik egyesek a hozzávalók között szereplő „néhány csepp olajos öntet” kifejezést.
Spenót + eper, illetve fekete bab + kaliforniai paprika
Elsőként a spenót és az eper szövetségre lépését emelik ki a lista készítői. A gyomor uralkodó kémhatás megnehezíti a spenótban található nagy mennyiségű vas kinyerését. Ekkor lép a színre az eper. Az eperben található C-vitaminból ugyanis 100 mg is elég ahhoz, hogy a spenót vastartalmának akár négyszeresét is képes legyen kiaknázni a szervezetünk. Hasonló a helyzet a fekete babbal, amelynek vastartalmát a kaliforniai paprikával csalogathatjuk elő.
Nyers zöldségek + tojás
A nyers zöldségeket színesre festő, jótékony hatású karotinoidok feldolgozása szintén nehézséget jelent a szervezet számára. A zöldségek mellé fogyasztott tojások sárgája azonban nagyban megkönnyíti a feladatot: 3 tojás háromszor annyi karotinoid feldolgozását teszi lehetővé.
Kurkuma + bors
A kurkuma fűszert sárgára festő kurkumin egyesek szerint számos betegség, így a neurodegeneratív, az autoimmun, a szív- és érrendszeri, és az anyagcserével kapcsolatos megbetegedések esetén is segítséghet. A kurkumin felszívódásában a borsfélékben megtalálható piperin javíthat. Egy tanulmány szerint 2 g kurkuminhoz 20 mg piperint adva 2000%-kal nő a kurkumin hozzáférhetősége. Azért nem árt óvatosnak lenni e tekintetben, a túl sok kurkumin ugyanis vesekövek kialakulásához vezethet.
Saláták + olajos öntet
A salátákhoz hozzáadott „kevéske” olaj zsírtartalma a tojássárgájához hasonlóan a karotinoidok felszívódásához nyújt segítséget.
Hús + rozmaring
A rozmaringnak is számos pozitív egészségügyi hatás tulajdonítanak, és a videó szerint állatkísérletekkel már bizonyították, hogy a benne található antioxidánsok miatt a megfűszerezett húsoknál 50-90%-kal csökkenhet a potenciálisan káros, rákkeltő vegyületek mennyisége. Ami biztos, hogy használatával csökkenthetjük a sófogyasztásunkat, és a szervezetünk ezért remélhetőleg nagyon hálás lesz.
Édesburgonya + spenót
A jóval brutálisabb batáta néven is ismert édesburgonya A-vitamin tartalmának kiaknázásához cinkre van szüksége a szervezetnek. Az édesburgonyával összejátszó spenót cinktartalma segíthet abban, hogy a májban raktározódó A-vitaminból többet is képesek legyünk feldolgozni.