Ér 60.990 forintot egy Angry Birds plüss?

A pontgyűjtős hűségakciók azok, amikre mindig sokan rákattannak, mert olyan kedvezményes árakat hirdetnek, amiért kár lenne kihagyni mondjuk egy Fila-táskát, vagy egy Tefal-serpenyőt. Ilyenkor szoktak a legtöbben megőrülni a kedvezmény mértékét látva, és boldogan vásárolnak rendszeresen az adott üzletláncban, hogy aztán annyiért vegyenek meg egy evőeszközkészletet, amennyiért (vagy jóval kevesebbért akár) bárhol máshol is kapnának hasonlót. Most éppen Angry Birds figura láz dühöng a Tescoban, nézzük tényleg olyan jól jár-e, és tényleg megéri-e havi 30 ezer forintért vásárolni csak azért, hogy megvehessen valamit olcsóbban!

A Tesco legújabb pontgyűjtős akciójában Angry Birds madarakért lehet pontokat gyűjteni. A lényeg az, hogy az egyébként 4999 forintért megvásárolható Angry Birds figurák árát matricákkal csökkenteni lehet. 2000 forint elköltése után kap egy darab matricát alapesetben, persze ha éppen bizonyos akciós terméket bizonyos kiszerelésben a megfelelő időszakban vásárol, akkor szerezhet plusz matricát is, de maradjunk az alapfelállásnál, és tételezzük fel, hogy nem fogjuk a megszokott termékeinket elhagyni csak azért, mert máshoz hozzácsapnak egy matricát. Ekkor tud egy madarat megvásárolni akciósan, 1499 forintért.

angry
Tesco

Kedvezménykupon

Ha egyszer mégiscsak beadja a derekát és vesz valami olyat, amire egyébként abszolút semmi szüksége sem lenne, akkor kap egy 500 forintos kedvezményre jogosító kupont . Ezen a héten mindehhez 2500 forint értékű kozmetikai cikket kell vásárolni, 2000 forint mínuszban van ezzel a biznisszel, jó vannak helyette kozmetikai cikkei. Bár ha éppen most akart egyszerre testápolót, sampont, hajbalzsamot, esetleg tusfürdőt és még Angry Birds figurát is venni, akkor pont jól járt.

Vásárlás

Matricákat január 16-tól március 16-ig lehet gyűjteni, azaz két hónap áll a rendelkezésére, hogy  60 ezer forint értékben vásároljon a Tescoban, amivel egyetlen plüssállatot tud venni a nyolcból, merthogy ennyiből áll a kollekció. Persze egy serpenyőnél vagy háztartási kisgépnél teljesen logikus, hogy nem veszi meg, ha épp nincs rá szüksége, itt viszont alapvetően nincs szüksége egyikre sem, mégis nehéz lehet kiválasztani azt az egyet, amire a matricás füzetet beváltja. Ráadásul a játék lényege az, hogy minél kevesebb madár segítségével döntsön fel minél több madarat. Ugyanezt modellezni plüssökből egész szép kis vagyon elköltésére ösztönözhetné a Tescoban. Valószínűleg éppen ezért van az a roadshow is,  ahol mindezt a gyerekek is kipróbálhatják, hogy biztosan első számú prioritás legyen a következő hónapokra, hogy ezt otthon is ugyanígy, a lehető legtöbb plüssel próbálgathassák.

Testvérharc

Igen ám, de aki gyakorló szülő, vagy szimplán csak maga is volt gyermek és testvére is van, az tudja, hogy nagy összeveszéseket lehet okozni azzal, ha csak az egyik testvér kap plüssállatot, főleg ha mindenki Angry Birds rajongó. Egy plüssel nehéz egyszerre kettőnek játszani (aludni végképp!!), szóval ha két terméket akar venni, akkor az már 120 ezer forint elköltését jelenti a Tescoban két hónap alatt. Persze ha éppen hűtőt, mosógépet vagy TV-t akart egyébként is venni, akkor ez simán össze tud jönni, feltéve ha nem éppen azért vett az előző hónapban valami nagy értékűt, hogy az épp akkor lejárt Grundig hűségakcióhoz gyűjtse be a matricákat... 

tesc641
Tesco

Megoldás

Ha hiszi, ha nem van egy olyan tippünk, amivel a Tescos árnál olcsóbban lehet plüss Angry Birds madara, matricákat sem kell gyűjteni, ráadásul néhányuk még többet is tud, mint a Tescos madarak. A tippünk pedig - nem is olyan meglepő módon - nem más, mint az internet. Egy szimpla kereséssel ugyanis több olyan boltot is tud találni, ahol jóval olcsóbban juthat hozzá  hasonló Angry Birds figurákhoz, sőt akár menőbbekhez is. A Tesco 20 centis állatokat kínál, matrica nélkül 4999 forintos áron. Ugyanezt a méretet a legtöbb helyen legalább ezer forinttal olcsóbban tudja megvenni, sőt, ha kicsit tovább keres, olyanokat is találhat hasonló áron, amik már hangot is adnak. Talál kicsit olcsóbban olyat, ami zenél, ráadásul akár új figurákat is beszerezhet, amivel akár  kétezer forintot is spórolhat. Ha pedig az sem riasztja el, hogy karácsonyi sapka van a fejükön, még olcsóbban meg tudja venni őket. Persze a leleményesek tudják, hogy ilyenkor a különböző aukciós oldalakon akár néhány száz vagy ezer forintért is hozzá lehet jutni egy teli matricás füzethez, de vajon lesz akkora őrület a plüss madarakért, mint anno a Fila oldaltáskákért

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek