Szavazz, kinek az alkotása képviselje Magyarországot!

Olvasási idő kb. 1 perc

November 17. és december 12. között zajlik az Art Moments című kortárs képzőművészeti projektsorozat, amelynek keretében 50 helyszínen 80 művész 600 alkotását ismerhetik meg ingyenesen a látogatók. A szavazással kiválasztott legjobbak külföldön is megjelennek.

Az Art Moments keretében, alternatív helyszíneken megrendezett kiállítássorozat különlegessége, hogy véleményformálásra buzdítja a látogatót.

A projektben megjelenő alkotások a rendezvényen résztvevő galériákhoz tartozó fiatal tehetségek, illetve a Hybrid Art Management felfedezettjeinek munkáiból állnak. A közel 600 munkából a közönség- valamint a szakmai (zsűri)szavazatok alapján alakul ki egy 30 alkotásból álló gyűjtemény, amely reprezentálja a korosztály kulturális ízlésvilágát, fogékonyságát. A legizgalmasabbnak talált alkotások Spicy Collection fedőnéven, a rendezvényt követően egy kampány keretében jelennek meg Budapest utcáin, majd átlépve az ország határait, külföldön pillanatképként mutatják meg hazánk kortárs művészetét.

A szavazatokat november 17. és december 10. között várják a rendezvény honlapján (www.artmoments.hu), a Facebook-oldalukon, az eseménysorozat ideje alatt pedig az egyes kiemelt helyszínekre, illetve a Budapest Art Fairre telepített mobil érintőképernyős szerkezeteken. A legtöbb közönségszavazatot kapott alkotás automatikusan bekerül a gyűjteménybe. A közönség és a zsűri által kiválasztott 10-10 alkotásból a zsűrizést követően jön létre a Spicy Collection gyűjtemény.

A zsűri tagjai: Kiss Tibor (Quimby), Petrányi Zsolt (Műcsarnok), Szabó Győző, Till Attila, Winkler Nóra (Budapest Art Fair), Topor Tünde (Art Magazin), Je Suis Belle (divattervező formáció), Borzák Márton (OTP Junior) és Pados Gábor (műgyűjtő, galerista).

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek