Akarsz nyerni pusztán azzal, hogy sétálsz?

Olvasási idő kb. 2 perc

A Séta van! kampány és játék keretében a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a séta fizikai és mentális előnyeit, nem beszélve annak környezetvédő hatásáról. A tematikus útvonalaknak köszönhetően Budapest eddig ismeretlen arcait is megismerhetjük, ráadásul még nyeremények is üthetik a markunkat.

„Tégy minden nap tízezer lépést, de legalább sétálj naponta egy órát és lehetőség szerint járj gyalog minél gyakrabban!” – határozzák meg a filozófiájukat a Séta van! kampány szervezői.

A séta népszerűsítése érdekében indult eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a gyaloglás számtalan olyan előnyére, mint például a fizikai felfrissülés, a mentális prevenció és a környezetvédelem – hiszen nem csak meggémberedett tagjainknak tesz jót ez a tevékenység, de a szellemi felfrissülést, a fáradt gőz kiengedését és a környezetszennyező járművek használatának mellőzését is lehetővé teszi.

Nem beszélve arról, hogy így a világ számos olyan részletére figyelhetünk fel, amelyek gépjárművel vagy kerékpárral suhanva észrevétlenek maradnak. A világ, környezetünk, városunk behatóbb megismerésében a kampány keretében megrendezett sétaútvonalak is segítenek. Nemrég például a Pesti Broadway és környéke, illetve az itt található szórakozóhelyek, kávézók kerültek fókuszba, az útvonalat abszolválók pedig néhány, az érintett helyszínekkel kapcsolatos kérdést megválaszolva értékes nyereményekre is szert tettek.

A játékkal összekapcsolt kampány december 19-ig tart, november 8. és 14. között például "Bartók Béla szatyrába" kukkanthatunk bele, november 11-17-ig pedig a „budapesti gasztroemlékezet ösvényein” kalandozhatunk. Tehát: "Séta van! Szállj ki a gépből!"

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek