Péntektől Halloween fesztivál lesz országszerte

Olvasási idő kb. 1 perc

A Halloween ünnep tiszteletére október 29-én pénteken Szentendrén rendeznek fáklyás felvonulást, vasárnap a Vörösmarty teret és a Hősök terét lepik majd el a töklámpások. Halloween éjszakáján Péterfy Bori és zenekara a Gödörben ad koncertet, különleges színpadi show-val és jelmezekkel.

A Halloween ünnepe a kelta újévből ered, a jeles nap később keveredett csak össze a kereszténységben tartott halottak napjával. Az angolszász országokban hatalmas tradíciója van a Halloween megülésének, gyerekek és felnőttek jelmezt öltenek ilyenkor, és házról – házra járnak. Hazánkban is lassan kezd meghonosodni a Halloween, egyre több helyen rendeznek különböző fesztiválokat országszerte.

Idén október 29-én pénteken startol az ünnep, amelyre Szentendrén fáklyás felvonulással, jelmez- és tökpite versennyel, töklámpás-készítéssel, tűzgyújtással, vámpírfog-készítéssel, filmvetítéssel, és éjszakai rémtúrával készülnek. Október 31-én, vasárnap este a Hősök terére várják azokat, akik egy különleges estére vágynak, ott ugyanis a legszebben elkészített töklámpásokat fogják díjazni. A Vörösmarty téren másodszor rendezik meg a Halloween fesztivált, ott jelmezeket és lámpásokat készíthetnek az oda látogatók, amelyeket szintén díjaznak majd. A Gödörben pedig Péterfy Bori és zenekara öltenek majd vámpírjelmezt, és egy fergeteges koncerttel ünneplik Halloweent.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek