Hamarosan indul a FUTURSPEKTÍV2 flamand összművészeti fesztivál

Olvasási idő kb. 2 perc

Németalföldi régizene, mai könnyűzene, kortárs tánc és színház is szerepel a flamand kultúra legjavát hazánkba importáló FUTURSPEKTÍV2 Fesztivál programjában, de a vizuális művészetek és a kortárs flamand irodalom sem maradnak ki.

A FUTURSPEKTÍV2-t, a Flamand Képviselet és Budapest meghatározó művészeti központjai által második ízben életre hívott flamand kortárs művészeti fesztivált  - a belga EU-elnökség idején, s alig két és fél hónappal a magyar EU-elnökség előtt - október 10-e és 19-e között rendezik meg. A rendezvénysorozat alcíme: Physical+Digital (magyarul: Valódi+Virtuális), mely a 21. századi kultúrában már alapvetőnek számító elektronikus vagy akár on-line irányzatok, eszközök és a hagyományos, kézzel fogható, „fizikai” művészet inspiratív együttélésére utal.

Október 11-től Kelet-Európa közelmúltját veszi górcső alá Annemie Augustijns-nak a Lumen Galériában látható fotókiállítása: az alkotó a keleti blokk országainak atmoszféráját, a velünk élő múltat boncolgatja. A világhírű historikus együttes, a Capilla Flamenca október 14-én a Szent István Bazilikában ad ízelítőt a franko-flamand polifónia egyik legjelentősebb mesterének, a XV. században élt Alexander Agricola-nak a munkáiból.

A zene és a kortárs tánc mellett a színház is főszerepet játszik az eseménysorozaton. Az építészként is működő Kris Verdonck és társulata, az A Two Dogs Company október 12-én és 13-án a Thália Színházban lélegzetelállító produkcióban járja körül szabadság és függés kérdéskörét, bábuként lógó és mozgó táncosok közreműködésével.

A zseniális táncos-koreográfus Marc Vanrunxt pedig a lengyel kortárs zeneszerző, Krzysztof Penderecki egyik megrázó művére építi lehengerlő vízióját október 19-én a SÍN Kulturális Központban. Részletes program a www.futurspektiv.hu oldalon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek