Milyen nemzeti ételekkel ünneplik máshol a karácsonyt? Kvízünkből kiderül!

GettyImages-1421256658

Naná, hogy nálunk van vagy zserbó, vagy bejgli a halászlé után, csípjük a mákos gubát, és ott vannak még a szaloncukrok is, vagy legalábbis a gondosan visszahajtogatott papírok tök üresen, mert már kiettük belőle tartalmukat. De máshol hogy csinálják és mivel spékelik meg az ünnepet? Ezek világszerte a karácsonyi ünnepkör ételei!

Igen, beugrik a pulyka, illetve már nem ugrál, csak eszünkbe jut. Meg mondjuk, talán, a tojáslikőr, mint sokfelé kedvelt karácsonyi íz, de vajon átrágtad-e már magad valaha az emészthetetlenül nagy falaton, a karácsonyi ételek szakirodalmán? Lehet, hogy megfeküdné a gyomrod, ezért elég most csak egy kis ízelítő:

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–3 találat: EHETETLEN! Vagyis megemészthetetlen, hogy ennyire ne ismerd a karácsonyi ételeket, tessék idén rendesen enni, és mindenfélét kipróbálni!

4–6 találat: A jó válasz nem hizlal, nem kellett volna visszafognod magad, de azért volt pár jó tipped, megérdemled a bejglit!

7–10 találat: Gratulálunk ehhez a kulináris bravúrhoz! Fantasztikus teljesítmény, reméljük, a kvízzel jóllaktál, az elismeréstől úgyis hízik a máj.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek