Az Index hozta a jó hírt: az ünnepek egyik kedvelt fogása, a hal a stabil állomány miatt nem lett drágább idén. Sem a ponty, sem a szürkeharcsa ára nem változott számottevően tavalyhoz képest.
Mint írják, idén nem történt olyan tömeges halpusztulás tavainkban és folyóinkban, ami negatívan befolyásolta volna a hal húsának árát. A takarmánygabona azonban drágább lett, de még ez sem volt hatással a két legkedveltebb halféle árára.
Jó évük volt a halgazdaságoknak idén
Bár a halastavak gazdái a nyári kánikula miatt féltek attól, hogy kevesebb hal lesz az idén, úgy tűnik, nincs ok az aggodalomra. A halászok már elkezdték kiemelni a legkedveltebb fajtákat, többek között a pontyot és a szürkeharcsákat a halastavakból.
„Vége felé járunk a lehalászással, és szerencsére kedvezőbb képet mutatnak a számok, mint amit vártunk egy ilyen brutális nyári hőség után. Megúsztuk tömeges halpusztulás nélkül. Azt már most kijelenthetjük, hogy nem lesz kevesebb halunk, mint a megelőző években” – nyilatkozta az ATV Híradónak Simon Károly, a Hortobágyi Halgazdaság vezérigazgatója.
A karácsonyi menü drága lehet idén
Egy kutatás szerint tízből kilenc magyar számára nincs karácsonyi menü hagyományos fogások nélkül. A töltött káposzta és a rántott hús mellett még mindig a halból készült ételek vezetnek. A rántott halat és a halászlevet egyformán sokan készítik el az ünnepi menü részeként. Csak minden ötödik honfitársunk ragaszkodik kizárólagosan a megszokott ételekhez, a legtöbben nyitottak az ismeretlen, szokatlan ízekre és a különleges ételekre is. Átlagosan fejenként 2-5 ezer forintot költünk az ünnepi étkezésre.
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés