Díványakrobata – A női ejakuláció

noi-ejakulacio-leadMár Arisztotelész is tudott róla, a nyolcvanas évekig a vizeletmegtartási problémákkal hozták összefüggésbe, ma leginkább a G-ponttal – a női ejakuláció története gyakorlati útmutatóval.

cikk-tipus-sorozat

A barátom derekán ültem, jobb mutatóujjával hüvelyembe hatolt, és finoman elkezdett körözni. Pár másodperc se telt bele, éreztem, elszédülök és nedves leszek. Ujját egészen addig intenzíven mozgatta, míg el nem mentem. Mikor magamhoz tértem, éreztem, hogy szokatlanul nedves az ölem, a hasát is összemaszatoltam. 

Bepisiltem volna? 
Szerinte nem, "hüvelyrobbanásom” volt. Ejakuláltam. 

Tessék?
 

Már az ókorban is tudták

A női ejakulációról már Kr.e. 300-ban Arisztotelész említés tesz, a 2. században pedig a görög orvos, filozófus Galénosz ír a női prosztatáról; a női ejakulációt a víz (aqua) és a vég (conclusio) szóból „Aqualusio-nak” nevezték. A reneszánsz kor sebésze, Realdo Colombo a klitoriszról szóló leírásában szintén említést tesz a női nedvről, az első részletes beszámoló azonban a holland orvos-kutatótól, Reinier De Graftól való, aki az 1670-es években írt az ejakuláciról. A nemi izgalom során a hüvelyből áradásszerűen távozó váladékot a hüvely egy nagyon érzékeny pontjával, a húgycső mellett található - később G-pontként elhíresült - területtel hozta összefüggésbe. 

Dr. Alexander Skene amerikai nőgyógyász már pontosította a női anatómiát, 1880-ban a húgycsövet övező újabb mirigyekről és vezetékekről (skene-mirigy) írt, amik kivezetései a húgycső jobb és bal oldalába torkollnak, és rámutatott, a mirigy által termelt váladék összetétele nagyon hasonlít a férfi prosztata váladékához. 1950-ben a német nőgyógyász, Ernst Gräfenberg tovább pontosította a kutatásokat, ő már arról számolt be, hogy a mirigyben megtermelt váladék nem a hüvelyen, hanem a húgycsövön keresztül távozik, és annak összetétele nem azonos sem a vizelettel, sem a hüvelyben – nemi izgalom hatására - keletkező hüvelynedvvel. 
 

Nem inkontinencia az

A kutatások ellenére egészen az 1980-as évekig a női ejakulációt a vizeletmegtartási problémákkal hozták összefüggésbe, és bár mára tudományosan is bizonyított annak létezése, számtalan kutató még mindig keresi a kérdésre a választ: a megtermelt váladékhoz szükséges nedvesség honnan származik, és a váladék kiválasztódása hogyan történik?

A pornóipar természetesen rátette kezét a női ejakuláció műfajára, és olyan „kivételes” adottságokkal megáldott nőket mutatnak a képkockák, ahol a hüvelyből úgy spriccel a folyadék, mint egy barokk szökőkútból. Ez mindössze ámítás, izgalmas vizuális inger, az ejakulációhoz túl sok köze nincsen.

Egy azonban biztos, minden nő termel ejakulátumot, ám míg egyeseknél ez szabályosan spriccel, addig másoknál csak folydogál, vagy egy-két csepp formájában távozik. Az ejakulátum színe és illata is különböző lehet – vagyis a mennyiség, a szín és az illat minden nő esetében más és más. 

A mirigyek működése tehát a G-pont izgatásával indul be, ekkor mirigyek váladékkal telnek fel, majd az orgazmus pillanatában kicsapódnak. Mivel a G-pont közvetlenül a húgycső mellett található, annak izgatásakor sok nő vizelési kényszert érez, az élvezésnek pedig azért nem tudja átadni magát, mert fél, hogy bepisil. Szakértők szerint, akinek sikerül feloldania magában a vizeléstől való félelmet, elengedi magát – vagyis nem tartja vissza a vizeletmegtartó izmokat – annak sikerül az ejakuláció, és különleges mély orgazmusban lesz része. 
 

Hogyan érhető el?

Aki szeretné megtapasztalni az ejakuláció élményét, de a vizeletmegtartás félelme miatt párjával ezt nem meri kipróbálni, az könnyen megteheti önkielégítés közben is. Ehhez nem kell mást tenni, mint a G-pontot izgatni, amikor pedig felerősödik a vizeletérzet, bele kell csak lazulni, és addig folytatni az izgatást, amíg el nem érkezik az orgazmus.

Az ujjak helyett a G-pontot lehet segédeszközzel is ingerelni (léteznek kimondottan a G-pont izgatására tervezett vibrátorok, dildók), aki pedig nem fél párban kipróbálni, olyan szexpózokkal kísérletezzen, ahol a G-pont izgatása a pénisz segítségével történik. Például ezekkel itt.

 

cikk-tipus-linkek

Vékonyított vibrátorral

(18+) A fiúk kedvelt témája a popószex, de már a lányok is ott vannak a gáton: egyre több éjjeliszekrényében található meg a vibrátor vékonyított változata, a hátsó behatolás már nemcsak a férfiak privilégiuma –  a szexológus szerint az egész csak trend, amit a pornóipar diktál.

Oszd meg másokkal is!
Mustra