Jól érzem magam a bőrömben!

A139.23 Dívány Image Cover 1276x718px 3
Olvasási idő kb. 4 perc

Amint megjelennek az első napsugarak, a figyelem középpontjába kerülnek az UV-sugarak. Sokszor beszélünk az UV-sugárzásról, annak mértékéről, a védekezés módjáról. S hogy mégis mit takar a rövidítés, és miért kell óvakodnunk ezektől a sugaraktól?

Ahogy nő a napos órák száma, egyre többet időzünk a szabadban. Annak érdekében, hogy a nyaralás ne a leégésről szóljon, nem árt betartanunk az alapvető szabályokat.

Vajon mi áll a háttérben?

Sok helyen megtalálhatjuk az UV-sugarak tudományos leírását, összefoglaljuk a legfontosabb ismérveket: a tudomány az UV-C típust tartja a legveszélyesebbnek, erre a legérzékenyebb a szervezet, ezt a sugárzást azonban szerencsére csaknem teljesen elnyeli az ózonréteg. A légkör ózonrétegében az UV-B jó része is elnyelődik, de az UV-A is veszít erejéből. A napsugarak között eltérő mértékű az UV-B és UV-A sugárzás, a sarkvidéken kevesebb, a trópusokon több az UV-B sugárzás. Felfelé haladva hasonló a helyzet, az UV-B sugárzás szintje növekszik. Ha már a fény elérte a bőrréteget, egy része visszaverődik, más része viszont elnyelődik benne. Az elnyelődött fény reakcióba lép a bőr sejtjeivel és annak károsodását is okozhatja. A bőr ultraibolya fény hatására fokozza a melanin termelését. A melanin sötét festékanyag (pigment), ami meghatározza a bőr normális színét. A bőr mélyebb rétegei által termelt többlet melanin eredményezi a lebarnulást.

Tipp:

Sokan elfelejtik, hogy egy ködös, felhős napon is le lehet égni. Az ultraibolya sugárzás körülbelül 90 százaléka átjut a felhőkön. Az ultraibolya sugárzás visszatükröződik a hóról, a jégről, a homokról, a vízről, így ezek is ugyan olyan súlyosan le tudják égetni a bőrt, mint a napfény.

Ésszerű védekezéssel sokat tehetünk, hogy megvédjük a bőrünket. Segít a megfelelő ruházat, kalap, UV-szűrős napszemüveg viselése. Emellett igen nagy választékban hozzáférhetőek a drogériák polcain a különböző fényvédőkrémek, amelyeket érdemes naponta többször is újra felvinni a bőrre!

A139.23 Dívány Procucts Sundance 851x479px v2
  • A SUNDANCE FF50 naptej védelmet nyújt a napégéssel és a káros UV-sugárzással szemben. Vízálló és oktokrilénmentes formulája már a felvitel után kifejti védőhatását, hidratáló összetevői pedig hosszantartó hidratálást nyújtanak és védik a bőrt a kiszáradástól.
  • Érzékeny bőrre: a SUNDANCE FF30 szenzitív napozó balzsam megbízható és azonnali védelmet nyújt a napsurgárzás ellen. (Oktokrilén- és illatanyagmentes.)
  • A SUNDANCE FF30 napozó spray átlátszó formulája gyorsan beszívódik, anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna maga után. Nem csak testre, hanem fejbőrre is használható
A139.23 Dívány Procucts Sundance After Sun 851x479px v2
  • Aloe verával és glicerinnel 48 órán át gazdagon hidratálja a bőrt. PH-bőrsemleges, gyengéd formulája bőrnyugtató hatású és kíméletes a bőr mikrobiomjához. A SUNDANCE After Sun fluid formulája könnyen eloszlatható, valamint intenzív ápoló hatása miatt akár éjszakai arcmaszkként is használható a napozás által igénybe vett bőrre.
  • A SUNDANCE After Sun gél kellemesen hűsíti és nyugtatja a bőrt napozás után. Bőrnyugtató és hűsítő formulája segít gyorsabban átvészelni a leégést.
  • E-vitaminnal, bio aloe verával, hialuronnal és panthenollal gazdagított receptúra ezenkívül segít csökkenteni a napozás utáni bőrpírt, illetve bársonyosan puha bőrérzetet nyújt. A SUNDANCE sensitive After Sun testápoló rendszeres használatával támogatja a bőr hosszan tartó barna árnyalatát.

A cikkben szereplő termékeket keresse a dm üzleteiben, valamint az Online Shopban.

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek