A Valoryz rizstermesztéssel és -feldolgozással foglalkozó családi vállalkozás a Körösök völgyében. A céget Valentinyi Károly alapította és lányával, Fruzsinával együtt vezeti.
A magyar rizst páratlan ízvilága és globális összehasonlításban egyedülállóan alacsony szervetlen arzéntartalma teszi különlegessé és egyben európai szinten ismerté. A Valoryznál nemcsak hagyományos rizzsel foglalkoznak, hanem a fenntarthatóság jegyében biorizs is megjelenek a termékkínálatukban.
A cég nagy hangsúlyt fektet a rizsalapú termékek fejlesztésére, hiszen a rizsnek ezer arca van. Ennek eredményeként született meg a Ricely, a rizsalapú gyümölcsös ital.
A sűrű, krémes állagú rizsital nem csupán finom, de órákra eltelít, így segít napközben, vagy akár edzés előtt is gyors energiához jutni. A gluténmentes és vegán Ricelykat bátran fogyaszthatják a növényi étrend kedvelői és a gluténérzékenyek is, ráadásul nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat sem. A páratlan ízvilágot Fruzsina férjével, a gasztronómiában is elismert Várvizi Péter élelmiszermérnökkel közösen alkotta meg. Meggy-málna, mangó-mandarin és ananász-bergamott ízpárban érhető el a növényi ital.
Július hónapban jelenik meg az ital új ízkombinációja egy különlegesen egészséges összetevővel.
A termék több hazai és nemzetközi díjat is elnyert, például a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. által hirdetett Hungaricool by SPAR termék verseny díját, illetve a K&H innovációs különdíját.
Termékeik megtalálhatók saját webshopjukban: www.valoryzmarket.hu, számos budapesti és vidéki gourmet delikátban és a nagyobb élelmiszerüzletek kínálatában.