Hozzávalók 4 főre
1 kg újkrumpli (apró, parázs)
½ kg gomba
3 csomag újhagyma
2 db zöldpaprika
½ kg spárga (zöld)
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
2 ek olívaolaj
2 és ½ dl tejszín
só
frissen őrölt vegyes bors
Az újkrumplit és a többi zöldséget tisztítsd meg. A gombát és a krumplit vágd egyforma, falatnyi darabokra, a paprikát karikákra, a spárgát és az újhagymát egyforma, 3–5 cm-es darabokra. A sütőt 180 fokra melegítsd elő.
Az olajat öntsd egy közepes serpenyőbe, forgasd bele a krumplit és a gombát, sózd, borsozd, és told a sütőbe. 20 perc elteltével a többi aprított zöldséget is keverd a gombás krumplihoz, és süsd újabb 20 percig, vagy amíg a krumpli teljesen megpuhul és kissé megpirul.
Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és locsold meg tejszínnel. Tedd vissza a sütőbe, amíg a tejszín besűrűsödik. Ha szükséges, fűszerezd utána.
Vega egytálételének salátával nagyon finom, de köretnek sem utolsó, pl. borsos, hirtelen sült borjúszűzcsíkok mellé.