Az újkrumpli pucolása macerás, ha nagyon komolyan vesszük, ezért inkább a következő két egyszerű megoldás közül válaszd ki a számodra szimpatikusat: ne pucold meg, hanem csak folyó víz alatt mosd át alaposan. A vékony héj egyáltalán nem lesz zavaró az ételben, egy része mosás közben le is jön. Vásárolj tisztított újkrumplit, általában ugyanannyiért megveheted, mint a nem tisztítottat (zöldségesnél 400 forint körül, piacon 250-ért is akár).
A spenóttal és fetával készült újkrumpli finom tavaszi étel, 40 perc alatt elkészül, gyors vacsorának is megteszi.
Hozzávalók:
1 kg parázs újkrumpli
½ kg spenót
10 dkg feta sajt
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
A krumplit mosd meg, nagyobb szemeket vágd ketté, hogy mindegyik nagyjából egyforma legyen. Tedd tespibe, locsold meg 3-4 ek olívaolajjal, sózd ízlés szerint és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 40 percig, vagy amíg megpuhul, és egy kicsit megpirul.
Közben alaposan most meg a spenótot, a vastagabb szárait tépkedd le, és egy nagyobb lábosban forralj vizet. Tegyél bele egy kevés sót, és ha forr, dobáld bele a spenótot. Főzd 3 percig és szűrd le. A spenótot alaposan nyomkodd ki.
30 perc sülés után vedd ki a krumplit a sütőből, keverd hozzá a spenótot, a kockákra vágott fetát, tekerj rá egy kevés borsot, és hintsd meg ½ tk szerecsendióval – ha szeretnéd, önthetsz rá 1 dl tejszínt is, gazdagabb lesz tőle az étel. Told vissza a sütőbe és pirítsd 10 percig, vagy amíg a sajt kissé megolvad.
Spenótos receptjeink: