Az egyetlen dolog, amire feltétlenül figyelni kell, amikor brokkolit készítesz, hogy ne főzd túl! Ekkor elveszti a színét és az értékes tápanyagok nagy részét is. Akkor a legfinomabb és legegészségesebb, amikor élénkzölden kerül a tányérodra. Az alábbi recept előételnek vagy köretnek is jó választás.
Hozzávalók:
1 közepes brokkoli rózsáira szedve
2 marék mogyoró
2 ek vaj
1 csokor petrezselyem
só
víz
A brokkolit mosd meg alaposan. Egy lábosban forralj vizet, tegyél bele 1 tk sót, forrald fel újra és dobd bele a brokkolirózsákat. Főzd 5-7 percig, amíg félig megpuhul és gyönyörű élénk zöld színe lesz. Szűrd le és dobd jéghideg vízbe, hogy ne főjjön tovább.
A mogyorót daráld durvára, a petrezselymet vágd apróra. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat és hagyd egy kicsit felhabzani. Dobd bele a mogyorót és a petrezselymet, pirítsd 1 percig. Add hozzá a brokkolit, óvatosan forgasd össze.