Ha azt gondolod, hogy a csirkemellfilé diétásabb, talán igazad van. Kevesebb benne a zsír, éppen ezért kiszárad a rácson. Nem lehet vele mit tenni, soha nem lesz annyira puha és ízletes, mit a legegyszerűbben elkészített tarja. Arról nem is beszélve, hogy a száraz hús mellé muszáj valamilyen komolyabb salátaöntetet locsolni a salátára, különben nem csúszik le az ember lánya torkán. Ugyanott vagy, hidd el!
Ha mégis pácolnád, akkor itt egy pár változat. Mindig sózd be a hússzeleteket, majd a pác felkenése után önts rá étolajat, hogy elzárd a húst a levegőtől. Elég egy órát a pácban tartni a húst, a túl sok olajos pác csak feleslegesen szétmarná a szerkezetét.
Mustáros-fokhagymás
A nagy klasszikus. A mustárt keverd el zúzott fokhagymával, borsozd a húst, és kend be a páccal.
Mézes-csilis
A langyos mézzel kend be a húst, majd szórd meg csilivel. Persze mehet rá fokhagyma és kömény is, ha éppen van kéznél!
Zöldfűszeres
Mozsárban zúzz össze pár levélke rozmaringot, kakukkfüvet és fokhagymát. Keverd el az olajjal.
Konyakos
Egy deci konyakot és tejszínt keverj el kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel.
Citromos
Reszelt citromhéj, citromlé, kakukkfű és méz keveréke.
Narancsos
Narancslé, ellapított borókabogyó, koriandermag és szójaszósz keveréke. A só el is maradhat, a szójaszósz ugyanis sós.