A padlizsánban az a csodálatos, hogy szinte bármilyen fűszerrel fel lehet dobni. Nem véletlenül szeretik annyira a vegetáriánusok! Sütheted sütőben is, de a legjobb akkor lesz, ha faszénen sül, mert kap egy kellemes, füstös ízt.
Lehet köret is egy méretesebb steak mellé, de magában is megállja a helyét egy kis rozskenyérrel.
Mielőtt a rácsra tennéd a padlizsánokat, vágd hosszában félbe, majd óvatosan, hogy a héja sértetlen maradjon, metszd be a húsát hosszában és keresztben is. Kicsit nyisd szét a kapott vágások mentén, és kend bele a pácot. A tetejére csorgass kicsit több olívaolajat, így garantáltan nem szárad ki, és fantasztikusan krémesre sül.
Sütés közben ne legyen nagyon közel a parázshoz, mert akkor hamar megég az alja, de a teteje nyers marad. Néha pár percre meg is fordíthatod.
Hozzávalók a zöldfűszeres páchoz
olívaolaj
nagy szemű só
bors
friss kakukkfű és rozmaring
2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók a mézes páchoz
1 rész olívaolaj
1 rész méz
só, bors
1 nagy csokor petrezselyem
Hozzávalók a mustáros páchoz
1 rész olívaolaj
1 rész tejszín
0,5 rész dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma