Az egyértelmű volt , hogy mentát mindenképp kell bele tennünk. Gondolkodtunk rajta, hogy a húsba, vagy elég lesz a joghurtba vágni belőle, végül ez utóbbit választottuk, így erőteljesebb maradt az íze.
Hozzávalók (10 főre):
1 kg bárányhús ledarálva
15 dkg pirított fenyőmag
1 ek római kömény
1 ek koriander mag
1 ek szegfűbors
0,5 citrom leve és héja
1 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
tengeri só ízlés szerint
A fűszereket egy serpenyőben szárazon megpirítottuk, majd mozsárban összetörtük. A hagymát, petrezselymet, fanyőmagot és a fokhagymát apróra vágtuk, a citrom héját lereszeltük. Mindent összekevertünk a hússal, és apró, max. dió nagyságú golyókat formáztunk belőle vizes kézzel. 70 darab golyó lett belőle. Forró olajban sütöttük szép pirosra.
A tetejére joghurtot locsoltunk, amihez egy liter natúr joghurtot lecsepegtettünk egy szatén kendővel kibélelt szűrőkanálban, hogy sűrűbb legyen, majd elkevertük egy csokor apróra vágott mentával.