Operabáli menü: Bárányhús golyók

Olvasási idő kb. 1 perc

baranyhus_golyoEz a fogás nem okozott túl sok problémát, egészen egyszerűen élt egy kép a fejünkben a jó fűszeres arab bárányhús golyóról, és azt sütöttük meg. Pont olyan lett, amilyennek képzeltük, és a vendégeink is nagyon szerették. Gyakrabban kéne bárányt ennünk!

cikk-tipus-recept

Az egyértelmű volt , hogy mentát mindenképp kell bele tennünk. Gondolkodtunk rajta, hogy a húsba, vagy elég lesz a joghurtba vágni belőle, végül ez utóbbit választottuk, így erőteljesebb maradt az íze.

Hozzávalók (10 főre):

1 kg bárányhús ledarálva
15 dkg pirított fenyőmag
1 ek római kömény
1 ek koriander mag
1 ek szegfűbors
0,5 citrom leve és héja
1 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
tengeri só ízlés szerint

A fűszereket egy serpenyőben szárazon megpirítottuk, majd mozsárban összetörtük. A hagymát, petrezselymet, fanyőmagot és a fokhagymát apróra vágtuk, a citrom héját lereszeltük. Mindent összekevertünk a hússal, és apró, max. dió nagyságú golyókat formáztunk belőle vizes kézzel. 70 darab golyó lett belőle. Forró olajban sütöttük szép pirosra.

A tetejére joghurtot locsoltunk, amihez egy liter natúr joghurtot lecsepegtettünk egy szatén kendővel kibélelt szűrőkanálban, hogy sűrűbb legyen, majd elkevertük egy csokor apróra vágott mentával.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek