Szerencsére a nyári bogyós gyümölcsök nagyon jól fagyaszthatóak, a lekvár és szörp mellett a legjobb tartósítási módszer számukra. Egy kis alkohol nagyon feldob minden ehhez hasonló desszertet, most se hagyhattam ki!
Hozzávalók 6 adaghoz:
2 dl tejszín
1 rúd vanília
2 dl tej
4 tojás sárgája
1 ek étkezési keményítő
3+1 ek cukor
25 dkg mirelit bogyósgyümölcs
6 szem gyümölcs a díszítéshez
3 lap zselatin
1 dl eperlikőr (vagy más bogyósgyümölcsből készült likőr)
A tejbe kapard bele a vaníliarúd magjait. Keverd hozzá a tojások sárgáját, a keményítőt, és a 3 kanál cukrot. Óvatosan, folyamatos kevergetés közben főzd sűrűre, majd hagyd lehűlni.
A zselatint áztasd hideg vízbe, majd nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. Tedd egy kis tálban 20-30 másodpercre a mikróba, hogy megolvadjon.
Verd fel a tejszínhabot egy kanálnyi cukorral kemény habbá, majd keverd bele a likőrrel pépesített epret. Öntsd hozzá a zselatint, és keverd el alaposan, nehogy egy csomóban álljon össze. Végül keverd össze a vaníliás krémet az epressel, töltsd poharakba, és hűtsd be alaposan.