A füstölt parasztsonka és a méz igazi jó barátok, főleg, ha egy kis szegfűszeggel és csilivel is megbolondítod őket. Válassz olyan sonkát, amelyet egy kevés szalonna borít, így nem szárad ki a sütés alatt.
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet, ujjnyi vastag füstölt sonka
2 ek méz plusz 4 ek víz
4 szem szegfűszeg
1 csili
80 dkg apró újkrumpli
50 dkg koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
só, bors
A krumplikat kefével tisztítsd meg, tedd egy serpenyőbe, önts alá olívaolajat, sózd, borsozd és lefedve párold puhára.
Közben tedd a sonkát a mézzel és a vízzel egy másik serpenyőbe, dobd rá a szegfűszeget (és a csilit), és fedő alatt párold takaréklángon öt percig. Vedd le a fedőt, fordítsd meg a húst, és süsd addig, amíg a víz elpárolog, a méz pedig kicsit karamellizálódik.
A krumpli a nagyságától függően ennyi idő alatt akár el is készülhet.
A paradicsomot és a fokhagymát szeleteld fel, és keverd a forró krumplihoz, majd zárd el a lángot. Tálalhatod is!