Tésztasaláta-imádóknak, új receptre vadászóknak, éhes nyaralóknak vagy irodában ebédelőknek.
A tésztasalátára mindig találsz alkalmat, csak a megfelelő alapanyagokat kell összeválogatni. Összeállítani néhány percbe telik, a hűtésre kell csak egy kis időt szánnod. Jó étvágyat!
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg közepes kagylótészta vagy más nagylyukú tészta (pl. pipe rigate)
15 dkg magozott fekete olívabogyó
10 dkg koktélparadicsom
1 nagy zöld kaliforniai paprika
10 dkg fehét cheddar sajt
5 dkg gouda sajt
15 dkg feta sajt
3 ek balzsamecet
5 ek olívaolaj
só
frissen őrölt bors
Opcionális: 1 nagy marék bazsalikom
A tésztát főzd ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, locsolj rá egy kevés olívaolajat, és hagyd langyosra hűlni.
A kaliforniai paprikát és a cheddar sajtot vágd egyforma apró kockákra. A gouda sajtot reszeld le nagylyukú reszelőn. A koktélparadicsomokat negyedeld.
Ezeket mind keverd a tésztához, majd a feta sajtot morzsold a tetejére. Dobd rá az olívabogyót is, és locsold meg az egészet balzsamecettel és olívaolajjal. Hints rá egy kevés sót, és ízlés szerint őrölj rá vegyes borsot. Óvatosan keverd össze és hűtsd be legalább 2 órára, maximum egy éjszakát is kibír a hűtőben.
Ha intenzívebb ízeket szeretnél, apríts fel egy marék bazsalikomot, és azt is keverd a salátához.