Ez egy igazi partiétel
Tökéletesen lehet kis fogpiszkálókról falatozni, vagyis evőeszköz nélkül sem lesz zsíros az ember keze.
Hozzávalók kb. 40 falatkához:
50 dkg magozott aszalt szilva
40 dkg csirkemáj
50 dkg szeletelt bacon (egy nagy csomag)
só
bors
rozmaring
olívaolaj
A csirkemájat tisztítsd meg az inaktól, ha zöldes elszíneződést látsz rajta, akkor azt a részt vágd le. A zöld szín az epétől lehet, ami nagyon keserűvé teheti a májat.
Olívaolajban süsd meg, elég neki fél-fél perc oldalanként. Csak a végén sózd és borsozd, majd szórd meg felaprított rozmaringgal.
Egy szem aszalt szilvát fogj össze egy ugyanakkora darab csirkemájjal, majd tekerd be a szalonnába. Tűzd meg fogpiszkálóval. Csak a vendégek érkezése előtt süsd ki, addig tedd a hűtőbe.
Sütni forró serpenyőben kell, és elég csak addig, amíg a bacon kap egy kis színt.
Hidegen is finom, de ha túl sokat áll, akkor a szalonna megkeményedik. Készülj rá, hogy pillanatok alatt elkapkodják!