A libatepertő

Olvasási idő kb. 1 perc

libatepert

ősz/komfortkaja

Félre a fogyókúrával: a langyos libatepertőnél, és a libazsíros kenyérnél kevés dolog eshet jobban egy hideg novemberi napon, talán csak akkor fokozhatjuk az élvezeteket, ha pár pohár újborral öblítjük le a zsírt a torkunkon!

 

cikk-tipus-recept

Tapasztalatból mondom, hogy kevés dolognak van nagyobb sikere egy buliban, mint a friss libatepertőnek lilahagymával. Lehet, hogy lesz egy-két olyan barátnőd, aki a hagymának ellen tud állni, de a tepertő pillanatok alatt elfogy majd, erre mérget vehetsz!

Egy titka van csupán, legyen nagy szemű sóval megsózva amikor az asztalra kerül, és teljesen friss, ropogós fehérkenyeret kínálj mellé.

Bőrös hájat vásárolj, egy kiló a minimum, abból alig marad majd tepertő.

Vágd kockákra, ízlés szerint. Talán a kisebb kockákat könnyebb teljesen ropogósra sütni.
Alacsony hőfokon süsd, amíg feljön a zsír tetejére. Én ekkor szoktam bele tenni kevés vékony szeletekre vágott fokhagymát, de ezzel már csak egy percig hagyom sercegni, mert a fokhagyma hamar megég, és megkeseredik. Szűrőlapáttal szedd papírszalvétára, hogy a felesleges zsírt leitasd róla.

Kész is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek